6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMii de elevi din Gorj nu au nici tabletă, nici internet pentru cursurile online

Mii de elevi din Gorj nu au nici tabletă, nici internet pentru cursurile online

Mii de elevi din județul Gorj nu au acces la echipamente și internet pentru a putea participa la cursurile online. Este vorba de elevii care învață la școli în scenariul galben sau în scenariul roșu.

Nu se știe ce se va întâmpla în situația în care copiii nu vor mai ajunge deloc la școală și toată lumea va învăța în scenariul roșu la nivelul județului Gorj, din cauza creșterii cazurilor de coronavirus. Deocamdată, Gorjul se află de marți în scenariul galben, iar unități de învățământ în scenariile galben și roșu sunt doar în câteva localități. Inspectoratul Școlar Județean Gorj a finalizat colectarea datelor de la școli cu privire la situația dotării cu echipamente și internet la nivelul elevilor.

Vor distribui 8.800 de tablete

Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a declaat că 4.428 de elevi din județ care nu dispun de niciun echipament pentru a participa la cursurile online. De asemenea, sunt și 3.382 de copii care nu au acces la internet. Este de precizat că potrivit Inspectoratului Școlar Județean Gorj, 1.744 de elevi au calculator, 6.734 laptop, 25.740 telefon mobil și 1.357 tablete. Totodată, 36.617 copii dispun acasă de o conexiune la internet. Dana Constantinescu a precizat că la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Gorj vor fi disponibile 8.800 de tablete. Acestea vor fi oferite elevilor fără echipamente, dar și celor care au doar telefon mobil.

„Am centralizat toate datele primite de la directorii de unități de învățământ. Au fost încărcate în sistem toate datele și transmise Ministerului Educației. Vom avea la dispoziție 8.800 de tablete pentru a le distribui elevilor care nu au dispozitive sau unde sunt mai mulți copii într-o familie”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS