2.4 C
Craiova
luni, 30 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Ydail a câștigat din nou contractul de întreținere a drumurilor județene din Gorj

Ydail a câștigat din nou contractul de întreținere a drumurilor județene din Gorj

Firma Ydail Construct Turceni, controlată de omul de afaceri și politicianul Ion Iordache, a câștigat din nou contractul care vizează întreținerea și deszăpezirea drumurilor județene din Gorj.

Contractul are o valoare de aproape 36 de milioane de euro și va consta într-un acord-cadru cu o durată pe patru ani.

A depus ofertă o asociere formată din mai multe firme care a fost declarată în final câștigătoare. Este vorba de asocierea YDAIL CONSTRUCT SRL (leader), DACOREX COM, MANINTER CAR SRL, PROREDRUM SRL.

Compania Ydail este controlată de omul de afaceri Ion Iordache, în prezent candidat al PNL Gorj de pe prima poziție la Senat. Ion Iordache a plecat recent de la PSD și în trecut a fost președinte al ALDE Gorj și primar la Turceni.

Asocierea condusă de Ydail Construct Turceni a depus o ofertă de 176.851.115,4 lei bugetul stabilit de Consiliul Județean Gorj fiind de 177.452.141,00 lei. Practic, oferta primită de la Ydail de către CJ Gorj a fost cu 601.000 de lei mai mică, deși nu mai existau alte oferte.

Contracte pentru patru ani

Procedura de atribuire a acordului-cadru de „Lucrări și servicii de reparare și întreținere drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Gorj” constă în atribuirea (încheierea) unui acord-cadru cu un singur operator economic și cu durata de patru ani de la data intrării în vigoare a acestuia, care să stabilească: Vor fi încheiate minimum 4 contracte subsecvente și maximum 16 contracte subsecvente. Scopul: asigurarea executării de lucrări și servicii de reparare și întreținere drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Gorj, în condiții de operativitate și eficiență financiară, în funcție de necesitățile autorității contractante și în limita bugetului alocat cu această destinație. Frecvența de atribuire a contractelor subsecvente: pe durata acordului-cadru de patru ani, se vor atribui minim patru contracte subsecvente (cel puțin câte unul pentru fiecare an) și maximum 16 de contracte subsecvente (de regulă trimestrial pe parcursul celor patru ani).

834 de kilometri de drumuri județene

Ydail s-a ocupat de întreținerea drumurilor județene din Gorj și în ultimii patru ani.

Între timp, firma CJ Gorj, Întrerinderea de Drumuri și Poduri a intrat în insolvență din lipsă de contracte și probleme de management.

Asocierea condusă de Ydail va trebui să asigure în următorii patru ani: lucrări de intretinere a drumurilor, servicii de proiectare tehnică pentru infrastructura de transport și servicii de deszăpezire.

„Rețeaua de drumuri publice județene este constituită dintr-un număr de 34 drumuri județene, cu o lungime totală de 834,592 km, din care 784,801 km modernizați, 37,486 km pietruiți, 11,929 km de pământ și 0,380 km pavaj, cu o stare de viabilitate precară, determinată atât de structura rutieră îmbătrânită și ieșită din perioada normală de funcționare (circa 75%), cât și de traficul de mare tonaj, în continuă creștere pe marea majoritate a acestora. Principalele date tehnice: • Clasa tehnică: IV • Tipul îmbrăcăminții: – îmbrăcăminte asfaltică: 373,144 km; – îmbrăcăminte din beton de ciment: 99,499 km; – îmbrăcăminte asfaltică ușoară: 312,158 km; – pietruit: 37,486 km; – din pământ: 11,925 km; – pavaj: 0,380 km; • Lungimea reală: 834,592 km • Lățime platformă: – parte carosabilă: 6 m; – acostamente: 0,5-1,0 m; • Poduri: 243 bucăţi • Podețe: 1.685 bucăţi”, conform caietului de sarcini.

Lucrările și serviciile de reparare și întreținere drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Gorj au ca scop final îmbunătățirea generală a accesibilității cu principalele zone ale județului, cu posibilități de: – creșterea numărului de vehicule zilnice, prin atragere de turiști, agenți economici etc.; – creșterea nivelului de deservire locală; – creșterea volumului de mărfuri transportate, cu potențial de dezvoltare economică; – scăderea nivelului de poluare a aerului și de poluare fonică; – economisirea de timp și carburanți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Au trecut peste eșecul cu Steaua. SCMU Craiova, victorie...

Eșecul de sâmbătă, cu Steaua (2-3), se...

ȘTIRI GdS

Ce amendă a primit o craioveancă după ce s-a...

S-a certat cu prietenul și a sunat la 112. Asta a făcut o craioveancă de 29 de ani. Femeia s-a răzgândit imediat, însă polițiștii au depistat-o și au amendat-o.

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19....

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19, potrivit raportării transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică.

Pieton accidentat mortal pe Centura de Nord a Craiovei

Pieton accidentat mortal pe Centura de Nord a Craiovei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Olguța Vasilescu dă vina pe prefect pentru închiderea căsuțelor...

Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a dat vina pe prefectul de Dolj Nicușor Roșca pentru închiderea căsuțelor din Târgul de Crăciun.

Gorj: 207 amenzi date de polițiști, în contextul prevenirii...

207 amenzi au fost date de polițiștii gorjeni, în contextul prevenirii Covid-19. Au fost verificate peste 1.200 de persoane și 300 de autovehicule.

Tronsonul 2 al DE Craiova-Pitești avansează în ritm susținut

Tronsonul 2 al DE Craiova-Pitești avansează în ritm susținut.