13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRata infectării cu Covid-19, în creștere și în alte localități din Gorj

Rata infectării cu Covid-19, în creștere și în alte localități din Gorj

Continuă să crească numărul de cazuri de Covid-19 în mai multe localități din județul Gorj.

Cinci localități din Gorj se aflau marţi pe lista celor în care au fost suspendate anumite tipuri de activități, între care cea a restaurantelor și a barurilor. Este vorba de două orașe, Târgu Cărbunești și Novaci (cu excepția zonei turistice Rânca), precum și Alimpești, Stănești și Ciuperceni.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj a anunțat că este suspendată activitatea cu publicul la Centrul de bătrâni din Cornești, comuna Bălești. Aici au fost depistate 12 cazuri de coronavirus.

De asemenea, o grupă de preșcolari de la Rovinari funcționează online. Liceul de Arte din Târgu Jiu a intrat în scenariul roșu timp de 14 zile. O grupă de preșcolari de la Școala Stănești funcționează tot în scenariul roșu. Nu în ultimul rând, Școala Gimnazială nr. 1 din Negomir funcționează de marți în scenariul galben.

A crescut numărul de cazuri Covid-19 și în alte localități

Rata de pozitivare este în creștere, iar marți alte localități din Gorj trecuseră de 1,5 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Este vorba de Negomir, Mușetești, Bălești și Godinești.

Tismana, Telești, Bumbești-Pițic și Săcelu aveau marți peste 1,45 cazuri la mia de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj va lua miercuri seară noi măsuri în funcție de evoluția numărului de cazuri pe localități, în ultimele 14 zile. Deciziile au în vedere datele primite de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Este de amintit că în 13 localități din Gorj nu sunt înregistrate cazuri de coronavirus în ultimele 14 zile. Pe lista respectivă, întocmită marți, se aflau următoarele localități: Drăguțești, Peștișani, Borăscu, Bolboși, Slivilești, Prigoria, Polovragi, Vladimir, Glogova, Dănciulești, Lelești, Hurezani și Arcani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS