13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNu toate familiile sărace și-au ridicat măștile oferite gratuit de autorități

Nu toate familiile sărace și-au ridicat măștile oferite gratuit de autorități

Nu toate familiile sărace din județul Gorj și-au ridicat măștile oferite gratuit de către autorități. Pefectul de Gorj, Cosmin Pistol, a anunțat că există și acum persoane defavorizate care nu au mers la primării să intre în posesia măștilor de protecție.

Este de amintit că din 10 septembrie, primăriile au ridicat de la Direcția de Sănătate Publlică Gorj măștile de protecție, acordate de către Ministerul Sănătății pentru a fi oferite cu titlu gratuit persoanelor defavorizate. Direcția de Sănătate Publică Gorj a primit 1.596.950 de măști de protecție. Recepția a fost efectuată pe 9 septembrie, în prezența reprezentantului firmei producătoare.

Categoriile de persoane care beneficiază de acest sprijin sunt: persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat; persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei; pensionarii din sistemul public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevazută de O.U.G. nr.6/2009; persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale potrivit Legii nr. 448/2006.

50 de măști de persoană

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, se acordă 50 de măști de protecție pentru fiecare persoană eligibilă. În unele localități, măștile au fost oferite cu ajutorul poliției locale. În altele persoanele eligibile au fost anunțate să se prezinte la primărie pentru a ridica materialele de protecție.

„Este o situație pe care nu o anticipam, mai ales că au existat atâtea dezbateri legat de persoanele defavorizate care nu au posibilitatea să își cumpere aceste măști de protecție. Sunt 50 de măști care sunt oferite în mod gratuit de Ministerul Sănătății prin intermediul unităților administrative-teritoriale. Fac un apel la cele trei categorii de persoane defavorizate, să își ridice măștile de protecție, acolo unde nu s-a întâmplat acest lucru, sau să trimită un reprezentant să le ridice. De asemenea, autoritățile locale trebuie să se implice în continuare să distribuie măștile de protecție, în cazul în care acestea nu au fost ridicate”, a declarat Cosmin Pistol, prefectul județului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS