17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞapte dosare penale pentru fraude electorale și alte infracțiuni, în Gorj

Şapte dosare penale pentru fraude electorale și alte infracțiuni, în Gorj

Inspectoratul de Poliţie Județean Gorj a înregistrat astăzi, în ziua alegerilor, 15 sesizări în context electoral, din care patru nu s-au confirmat.

Polițiștii au întocmit şapte dosare penale, două dosare pentru fraudă la vot, două dosare pentru neglijență în serviciu și un dosar penal pentru nerespectarea regimului urnei de vot, un dosar penal pentru violarea confidențialității votului și un dosar penal pentru lovire sau alte violențe. Totodată, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale.

„Pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială. Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant MAI! Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID-19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective, pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții. Pentru un plus de siguranță, au fost constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune“, potrivit IPJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS