22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Recoltă“ bogată de permise de conducere, adunată de polițiștii doljeni

„Recoltă“ bogată de permise de conducere, adunată de polițiștii doljeni

„Recoltă“ bogată de permise de conducere, adunată de polițiștii doljeni. În ultimele 48 de ore, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj au desfășurat acțiuni pentru prevenirea producerii de accidente de circulație, fiind avută în vedere combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Potrivit IPJ Dolj, pentru abaterile constatate polițiștii au aplicat 312 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 70.000 de lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 35 de permise de conducere și au retras 16 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 16 infracțiuni la regimul circulației rutiere, fiind depistate persoane care conduceau autoturisme neînmatriculate, fără a deține permise de conducere sau care se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

„Recoltă“ bogată de permise de conducere. Craiovean prins circulând cu 103 km/h pe bulevardul Nicolae Titulescu

Potrivit IPJ Dolj, un bărbat de 39 de ani, din Craiova, a fost depistat de polițiștii rutieri conducând pe Bulevardul Nicolae Titulescu cu viteza de 103 km/h, depășind cu 53 de km/h limita legală. Având în vedere cele constatate, bărbatul respectiv a fost sancționat contravențional cu amendă, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

De asemenea, în această dimineață polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un bărbat de 29 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe Calea București, acesta fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 85 km/h. Totodată, din verificările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că cel în cauză avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat ca urmare a comiterii altor abateri la rutieră.

Având în vedere cele constatate, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS