9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul Craiovei, atac la DSP Dolj: Să ducă pandemia până la capăt! Ce, acum e bun primarul?

Primarul Craiovei, atac la DSP Dolj: Să ducă pandemia până la capăt! Ce, acum e bun primarul?

Primarul Craiovei, atac la DSP Dolj. În şedinţa extraordinară de vineri a Consiliului Local s-a discutat şi despre măsurile de siguranţă care vor fi luate în şcolile din Craiova, odată cu începerea noului an şcolar.

Primarul Mihail Genoiu a precizat că municipalitatea va asigura strictul necesar în şcoli şi că se va ocupa de tot ceea ce ţine de funcţionalitatea unităţilor de învăţământ. Nu şi de stabilirea circuitelor, de cum se va organiza fluxul din şcoli.

Edilul a lansat cu acest prilej un nou atac către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj, cu care a intrat în conflict încă de la debutul pandemiei de coronavirus.

„De la începutul pandemiei şi până în prezent, autoritatea locală, primăria, nu a avut nici cea mai mică implicare în combaterea şi dirijarea acţiunilor care au ţinut de coronavirus. S-a creat la nivelul judeţului un comandament pentru situaţii de urgenţă, din care primăria nu a făcut parte. Noi am fost restricţionaţi în privinţa informaţiilor legate de aceste probleme, de combaterea coronavirusului. Spitalele au primit notă scrisă prin care li se interzicea să ofere informaţii primăriei. Din acel moment, nu am mai ştiut ce se întâmplă în spitale. Adică numărul de cazuri, fluxuri, hotărâriile pe care le lua o subunitate din subordinea primăriei, până la urmă. Relaţia a fost direct spital – DSP. De asta nu pot spune acum ceva legat de şcoli, de plăcuţe de plexiglas, pentru că primăria nu are nicio informare în acest sens“, a afirmat Mihail Genoiu.

Primarul Craiovei, atac la DSP Dolj: „Nimeni din primărie nu este abilitat să stabilească un flux în privinţa combaterii coronavirusului“

Primarul Craiovei a mai precizat că toate deciziile legate de circuitele din şcoli nu au trecut pe la primăriei. „Încercăm să le facem faţă în ultima clipă, după cum apar aceste hotărâri, dar noi nu am avut niciodată dreptul de a stabili modul de desfăşurare a activităţii într-un spaţiu public, în privinţa combaterii Covid-19“, a spus Genoiu.

Nu e normal acum ca răspunderea să fie pasată nici şcolilor, nici Inspectoratului Şcolar, nici primăriei şi nici părinţilor. Dacă toată pandemia asta a fost urmărită de acest DSP, să o ducă până la capăt! A fost, recent, acel scandal uriaş de la Căminul pentru Persoane Vârstnice, unde s-a constatat clar relaţia DSP – cămin. Nimeni din primărie nu este abilitat să stabilească un flux în privinţa prevenirii şi combaterii noului coronavirus. Atunci când au spus să nu ştie primarul câţi bolnavi de coronavirus sunt la Spitalul «Victor Babeş», n-a fost bun primarul. Acum e bun primarul să stabilească modul cum se circulă prin şcoli?! Hai să fim serioşi! Nici nu cred că este legal să stabileşti tu un flux într-o şcoală“, a conchis edilul Mihail Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS