18.4 C
Craiova
vineri, 12 august, 2022
Știri de ultima orăLocalDoljPrimarul Craiovei declară război DSP Dolj

Primarul Craiovei declară război DSP Dolj

Primarul Craiovei cere DSP-ului să avizeze imediat funcționarea secției de maternitate, amenajată deja la Spitalul Filantropia din Sărari.

Edilul spune că acest lucrua s-a stabilit, în urmă cu o săptămână. După foarte multe insistențe făcute la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la Prefectul județului și inclusiv la Secretarul de Stat dr. Raed Arafat, a reușit să scoată din lista spitalelor suport Clinica de Maternitate din Valea Vlăicii.

„Cer de urgență deblocarea sistemului sanitar din Craiova! Nu vreau să transformăm Craiova într-o altă Suceava. Este vital ca, în această perioadă atât de dificilă, măsurile să fie luate prompt și competent de către autoritățile responsabile în domeniul sanitar de la nivelul județului! Și nu să fie schimbate de la o zi la alta!Reamintesc faptul că, imediat ce s-a decis, la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ca secția din Valea Vlăicii să rămână doar pentru pacientii neafectați de coronavirus, conducerea spitalului s-a mobilizat exemplar și, cu sprijinul Primăriei Craiova, a început amenajarea secției din Sărari.

S-au făcut lucrări specifice, s-a mutat aparatură, s-a amenajat sală de operații, iar în acest moment totul este pus la punct în ceea ce ne privește. Practic, spitalul Filantropia și Primăria s-au implicat și au făcut tot ce ține de aceste 2 instituții într-un timp record”, spune Mihail Genoiu.

DSP, acuzată că „stă cu mâinile în sân”

Numai că, de o săptămână, această secție din Sărari nu poate funcționa pentru că DSP Dolj stă cu mâinile în sân. În loc să se implice și să solicite urgent Ministerului Sănătății să contribuie cu dotările necesare în vederea avizării secțiilor amintite, DSP Dolj nu face nimic și blochează activitatea ambelor secții.

Este vorba de aceeași instituție care, în urmă cu o săptămână, propunea pe lista transmisă pentru scenariul 4, sub proprie semnătură, la Ministerul Sănătății, secția Spitalului Filantropia din Sărari!”, a declarat primarul Craiovei.

Edilul continuă în acelaşi ton acuzator:

Și, din păcate, paradoxul nu se termină aici! Din cauza neputinței decizionale de la nivelul DSP Dolj, de o săptămână, este blocată activitatea atât la Clinica de Maternitate din Valea Vlăicii cât și la secția din Sărari.

Niciuna nu funcționează în acest moment din cauza DSP DOLJ, iar acest lucru este un atac, practic, la sănătatea comunității craiovene! Practic, Clinica din Valea Vlăicii primește numai urgențe.Iar în acest moment, din cauza managementului defectuos de la nivelul Direcției de Sănătate Publică Dolj, toate urgențele medicale ajung la Spitalul Clinic Județean din Craiova.

Cer de urgență DSP Dolj clarificarea situației, care, în loc să fluidizeze și să transforme spațiile pentru a deveni utile din punct de vedere medical, a blocat totul!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS