10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCând vecinul arde gunoiul, suni la ISU

Când vecinul arde gunoiul, suni la ISU

Garda de Mediu Dolj anunţă că atunci când cetăţenii oraşului vor să sesizeze arderi de resturi vegetale, gunoi, deşeuri trebuie să anunţe mai înainte ISU. Ulterior, comisarii Gărzii pot veni la faţa locului ca să constate şi să evalueze dacă s-a produs poluarea aerului.

Foarte mulţi cetăţeni sesizează, indiferent de oră şi zonă, “arderea de resturi vegetale, gunoaie, deşeuri şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi”. Aceştia invocă prezenţa fumului generat de acrderi care constituie un factor de risc – poluarea aerului înconjurator.
Pentru interevenţii rapide în astfel de situaţii recomandăm să se apeleze dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, organism local care coordonează şi serviciile de prevenire şi stingere a incendiilor din cadrul primariilor din judeţul Dolj


În conformitate cu Hotărârea nr. 537 din 6 iunie 2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se face de către personalul inspecţiilor de prevenire a incendiilor cu atribuţii de îndrumare, control, intervenţie şi constatare a încălcărilor legii în domeniul apărării împotriva incendiilor.


În astfel de situaţii , numai la solicitarea ISU Dolj, reprezentanţii Comisariatului Judeţean Dolj al Gărzii Naţionale de Mediu vor fi prezenţi la faţa locului pentru evaluarea riscului asupra factorilor de mediu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS