17.6 C
Craiova
sâmbătă, 19 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj RAADPFL şi-a învăţat lecţia, dar mai are corigenţe

RAADPFL şi-a învăţat lecţia, dar mai are corigenţe

Scandalul iscat din cauza situaţiei de la Grădina Zoologică din Craiova a fost ca un duş rece pentru Regia care administrează domeniul public al oraşului. Mulţi craioveni s-au declarat nemulțumiți de condiţiile în care sunt ţinute animalele sălbatice.

În urmă cu o săptămână, animalele nu aveau apă în bazinele de răcorire, iar de băut primeau cu porţia. Cu toate că RAADPFL a ripostat după ce craiovenii şi-au manifestat revolta, postând pe site-urile de socializare fotografii cu starea reală de la Zoo, a fost clar că Regia a fost în ofsaid. Cum altfel se explică faptul că după apariţia postărilor cu pricina, la Zoo a început să curgă… nu lapte cu miere, dar măcar apa. Şi la acest moment, în bazinele de răcorire pentru animale, apa este din belşug. Robinetele au fost deschise şi în această perioadă cu temperaturi ridicate animalele se pot răcori.

Ieri, înaintea amiezei în bazine apa era curată, iar animalele îşi primiseră porţia de mâncare. Cu alte cuvinte, nueste o minunea care a ţinut trei zile.
Reamintim că, în momentul în care RAADPFL a fost prinsă cu „mâţa în sac” spunea că:

Bazinele de răcorire sunt umplute cu apă


„Animalele de la Grădina zoologică primesc apă și hrană, mâncarea li se asigură după rețetare stabilite de către medici veterinari, la nivel național, pentru animalele din grădini zoologice;
În ce privește apa, dăm asigurări tuturor că animalele primesc apă corespunzător. Apa de băut le este așezată în interiorul boxelor și nu afară, având în vedere temperaturile ridicate. Apa le este schimbată o dată la câteva ore.
Mai mult decât atât, singura problemă care a avut loc în ziua de 6 august a fost cu apa din bazinele de protecție și răcorire pentru animale.

Vanele de scurgere de la apa din bazinele de răcorire au fost înfundate (de la păr, hrană, resturi vegetale sau alte obiecte aruncate de către cetățeni, de exemplu paie de băut).
În această dimineață, vanele au fost desfundate, iar bazinele de răcorire au fost umplute.
În perioada verii, hrana şi meniul animalelor sunt schimbate, animalele primesc fructe proaspete și hrană suculentă pentru hidratare. Aportul de vitamine și minerale sunt asigurate prin tratamente veterinare de către medicul Grădinii Zoologice.
La Grădina Zoologică din Craiova sunt 34 de specii, 290 de exemplare de animale și păsări”.

O altă bubă a RAADPFL

Angajații RAADPFL reamenajează spațiul din apropierea lacului

O altă pată pe obrazul RAADPFL Craiova este incidentul petrecut duminică atunci când o craioveancă şi-a luxat piciorul într-o groapă căscată în spaţiul verde din Parcul „Romanescu”. Femeia a ieşit duminica trecută la plimbare în parc şi după cinci minute a sunat la SMURD. Aceasta s-a ales cu o căzătură zdravănă într-una din gropile existente în spaţiul verde de lângă luciul de apă pe care stau lebedele.

Craioveanca a simțit că îi fuge pământul de sub picioare. Femeia spune că a avut nevoie de îngrijiri medicale. În prezent poartă orteză la picior. După accident, a sesizat autorităţile pentru a lua măsurile necesare. Aceasta se gândește să dea primăria în judecată şi să ceară despăgubiri.


Administratorul parcului s-a grăbit să îndrepte situaţia.


Ieri, angajaţii Regiei erau prezenţi în zona cu pricina în număr mare. Tot spaţiul din preajma luciului de apă a fost acoperit cu pământ, iar gropile au fost și ele acoperite. Cu siguranță terenul va fi reamenajat. Asta s-a întâmplat după ce „capcanele” căscate în pământ au fost astupate cu pământ şi pietriş.

E loc de mai bine

Lacul din Parcul Romanescu

În Parcul „Romanescu” este loc de mai bine. În primul rând, suprafaţa lacului din parc nu este tot timpul curată. Este o culpă comună, craioveni-administrator. De ce ? Locuitorii urbei aruncă frecvent mizerii în apă, cum ar fi pet-uri, crengi, pungi. RAADPFL-ul nu adună periodic gunoaiele care plutesc pe luciul apei.


Nici Velodromul nu arată prea bine. Frecventat mai puţin, obiectivul din parc a fost lăsat în paragină.
Acesta a fost „sărit” şi de la modernizare. Gradenele din preajma Velodromului sunt acum roase de uzură. Lemnul este putrezit, iar în locul unor bănci confortabile, craiovenii care ajung în acest loc se pot aşeza pe un schelet de fier ruginit.
RAADPFL are un răspuns sec, fără un rezultat rapid.

„Primăria Municipiului Craiova împreună cu RAADPFL analizează în această perioadă demararea lucrărilor de reabilitare a gradenelor de pe Velodrom”, se arată într-un răspuns al Regiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 3 / CSO Filiaşi – FC Pucioasa 1-0....

CSO Filiaşi s-a abonat la victorii cu...

ȘTIRI GdS

Liga 3 / CSO Filiaşi – FC Pucioasa 1-0....

CSO Filiaşi s-a abonat la victorii cu 1-0. După succesul de la Alexandria, gruparea antrenată de Mario Găman s-a impus la limită,...

„U” Craiova – FC Voluntari, live text, ora 21.45....

„U” Craiova întâlnește astăzi, de la ora 21.45, pe stadionul „Ion Oblemenco”, pe FC Voluntari. Partida contează pentru etapa a patra din...

Motociclist din Sibiu, lovit de o mașină la Novaci

În urmă cu puțin timp, în localitatea Novaci a avut loc un eveniment rutier, iar polițiștii care au efectuat cercetarea la fața...

Operațiunea „Masca”, la final

Premierul Ludovic Orban a anunţat că a fost finalizată achiziţia de măşti de protecţie pentru persoanele aflate în situaţii materiale dificile şi...

Ciolacu se face frate cu Ponta după alegerile locale

Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a anunţat că a semnat cu Victor Ponta un acord post-electoral, în baza căruia PSD şi Pro România...

Coronavirus Germania – cel mai mare bilanț zilnic din...

Germania a înregistrat sâmbătă cel mai ridicat număr zilnic de cazuri de coronavirus din aprilie şi până acum, cu 2.297 de noi...