18.4 C
Craiova
miercuri, 29 iunie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: 14 noi cazuri de COVID și un bărbat decedat

Gorj: 14 noi cazuri de COVID și un bărbat decedat

Direcția de Sănătate Publică Gorj a înregistrat 14 noi cazuri de COVID și un deces în ultimele 24 de ore. Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

  • nu mai există persoane în carantină instituționalizată;
  • 659 persoane se află în autoizolare la domiciliu ( 46 persoane au intrat în autoizolare la data curentă; 105 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu la data curentă);

Până în momentul de față, 698 persoane din județul Gorj au fost confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, 324 persoane sunt vindecate și externate, iar 23 persoane au decedat.

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, a mai fost înregistrat încă un deces. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 60 ani care avea și alte afecțiuni medicale: IMA sechelar (infarct miocardic acut), BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică), obezitate, cardiomiopatie dilatativă, fibrilație atrială și ischemie acută membrele inferioare.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 6321 teste, din care 89 sunt în așteptare.

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate alte 14 noi cazuri de îmbolnăvire, situația prezentându-se astfel:

  • 10 teste pozitive prelevate de la suspecții COVID-19, internați în spitalele din județul Gorj;
  • 4 teste pozitive efectuate în cadrul laboratoarelor private.

Datele prezentate se pot modifica, de la o oră la alta, în funcție de evoluția epidemiologică.
Direcția de Sănătate Publică Gorj face apel, în continuare, la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS