20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVIDEO / Niculina, draga mea, asta-i toată averea ta?

VIDEO / Niculina, draga mea, asta-i toată averea ta?

-

„Foaie verde matostat, Niculina nu te-am uitat“, aşa ar putea suna mesajul GdS către celebra interpretă de muzică populară care deţine o funcţie publică la una dintre instituţiile din subordinea Primăriei Craiova, şi anume Ansamblul Folcloric „Maria Tănase“.

Niculina Stoican nu a fost uitată de GdS în campania de prezentare a averilor persoanelor cu funcţii de conducere din Craiova, plătite din bani publici. Îndrăgita interpretă a aflat însă de la noi că este obligată să-şi depună declaraţia de avere pentru anul anterior. S-a conformat rapid şi a completat documentele în cauză pe data de 10 iulie. Aşa am putut afla, în premieră, ce avere a adunat până acum Niculina Stoican.

Notorietatea Niculinei Stoican nu poate fi pusă la îndoială, însă poate nu toată lumea ştie că ea este plătită şi din bugetul local al municipiului Craiova. Şi asta nu de ieri, de azi, ci din 2016, de când deţine funcţia de manager al Ansamblului Folcloric „Maria Tănase“.

2019 nu pare să fi fost un an prea bun pentru Niculina

Prin urmare, potrivit legii, are şi obligaţia de a depune, anual, declaraţiile de avere şi de interese. A făcut acest lucru abia săptămâna trecută, după ce a aflat, chiar de la GdS, că pe site-ul instituţiei pe care o conduce trebuie să apară declaraţia sa de avere. „Păi, este tot aia de anul trecut“, a fost, iniţial, replica Niculinei. S-a conformat însă rapid şi a completat documentele în cauză pe data de 10 iulie, la o zi după ce fusese contactată telefonic de GdS. Aşa am putut afla, în premieră, ce avere a adunat până acum Niculina Stoican.

Niculina Stoican nu pare să fi avut un an 2019 prea bun, din punct de vedere al încasărilor din activităţile artistice. Cel puţin asta reiese din declaraţia sa de avere.
Niculina Stoican nu pare să fi avut un an 2019 prea bun, din punct de vedere al încasărilor din activităţile artistice. Cel puţin asta reiese din declaraţia sa de avere. Foto: Facebook personal

Numai că am avut parte de o surpriză. Niculina Stoican, pe numele său actual Niculina Eugenia Stănescu, nu pare să fi avut un an 2019 prea bun, potrivit declaraţiei sale de avere. A încasat aproape 9.000 de euro din activităţile artistice şi alţi 10.000 de euro ca dividende de la un SRL la care este asociat unic. În rest, a trăit doar din salariul de manager al Ansamblului Folcloric „Maria Tănase“. Şi nu a pus niciun ban deoparte, deşi în cântecele sale susţine cu totul altceva.

„Frunză verde avrămeasă, nu-i o avere prea grasă“

Niculina Stoican are un repertoriu bogat, câteva dintre cântecele sale fiind prezentate chiar pe pagina de internet a ansamblului. Cântece precum „Inimioară ți-aș da multe“, „Ungurica“, „Am crescut, Doamne, băiat“, „A ieșit o lege nouă“, „Am pierdut în viață multe“, „Anii repede-au trecut“, „Pentru gura ta, Marie“ sau „Suflet blând, cu doruri multe“ fac parte din bogata sa carte de vizită.

Noi am mai găsit şi un alt cântec: „Mi-a trecut viaţa muncind“. Iar primele versuri sună cam aşa: „Mi-a trecut viaţa muncind / Şi averi agonisind / Cei mai frumoşi ani s-au dus / Şi doar ban pe ban am pus“. Versuri în contrast izbitor, însă, cu averea prezentată în declaraţie de Niculina Stoican.

Asta dacă este să ne raportăm la faptul că îndrăgita interpretă nu figurează cu vreun ban în conturi, fie ele conturi curente sau depozite bancare, şi nici cu vreun imobil sau autoturism pe numele său. Doar cu două terenuri în municipiul Târgiu Jiu, ambele cumpărate în 2017. Unul intravilan, de 1.719 mp, şi altul extravilan, de 792 mp. „Frunză verde avrămeasă, nu-i o avere prea grasă“, ar putea suna replica noastră, menţinând stilul muzicii populare, care a făcut-o celebră pe Niculina Stoican.

Niculina străluceşte la capitolul bijuterii

Şi, totuşi, Niculina Stoican se poate lăuda cu bijuteriile adunate în peste 25 de ani de activitate. În declaraţia sa de avere, interpreta a trecut bijuterii de damă de 5.000 de euro, dobândite în perioada 1993-2017, ceasuri de damă şi de bărbat achiziţionate în perioada 2008-2011, în valoare totală de 65.000 de euro, inele de 3.000 de euro, agonisite în perioada 1993-2017, lănţişoare de 2.000 de euro (1993-2018) şi brăţări de 1.500 de euro, dobândite tot din 1993 până în 2018. În 2019 nu apare niciun fel de agoniseală. Să fi fost un an mai puţin bun pentru Niculina, din punct de vedere al încasărilor din activităţile artistice?

Niculina Stoican, în dublă ipostază
Niculina Stoican, în dublă ipostază: în cea de interpretă de muzică populară şi în viaţa reală / Foto: Facebook personal

Dacă ne uităm la capitolul venituri, Niculina Stoican a raportat pentru anul trecut, în primul rând, salariul de manager al Ansamblului Folcloric „Maria Tănase“: 72.692 de lei pe an, adică un salariu lunar net de 6.058 de lei. Tot în 2019, Niculina apare şi cu dividende de 47.500 lei, obţinute de la firma pe care o administrează, Wezy Music SRL, unde este asociat unic. A raportat, însă, şi câştiguri din activităţi artistice, dar suma pare mică în comparaţie cu prestigiul şi faima sa: 41.001 lei. Adică aproape 9.000 de euro într-un an.

Să fi scăzut atât de mult tariful încasat de Niculina pentru activităţile artistice? Or, poate nu a mai fost chiar aşa de solicitată la evenimentele private de anul trecut.

Firma Niculinei, profit de 7.031 lei în 2018

Revenind la firma sa, Wezy Music SRL, aceasta apare ca înfiinţată în anul 2008, are sediul la parterul unui bloc din Târgu Jiu şi nu este plătitoare de TVA. Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, firma are ca domeniu de activitate, conform codului CAEN, „activităţi suport pentru interpretare artistică (spectacole)“ şi nu are angajaţi.

Ultimul bilanţ raportat este cel din anul 2018, când societatea a raportat un profit net de 7.031 lei. O sumă oarecum bună în comparaţie cu anii 2017 şi 2015, când profitul a fost zero, sau 2014, când firma a raportat o pierdere de 180 de lei. A avut, însă, şi un an prolific, 2016, când profitul net a atins cifra de 53.640 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS