7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn bărbat a terorizat un sat întreg

Un bărbat a terorizat un sat întreg

Un bărbat din localitatea doljeană Celaru îşi terorizează familia, dar şi consătenii. Oamenii spun că acesta este cunoscut ca având probleme de sănătate mintală. Din această cauză, bărbatul face mai tot timpul scandal, îşi agresează familia şi vecinii. Săptămâna trecută, bărbatul şi-a bătut părinţii. Nu le-a dat pace nici fratelui şi soţiei acestuia, dar nici vecinilor din satul Ghizdăveşti.

„Noi trăim în teroare. El este bolnav. A fost intrenat la nebuni. În ultima vreme nu şi-a mai luat tratamentul şi spune că ne omoară. A venit în casă peste mine şi soţia mea, ne-a lovit. I-a bătut pe părinţi. De frică, au plecat de acasă. Noi ne-am dus pe la vecini. Spune mereu că ne omoară. Suntem îngroziţi. Nici poliţia nu are ce să-i facă. Îl duc la spital şi nu vrea să stea. Vine acasă şi ne terorizează.

Pe 9 iulie a intrat peste nişte vecini, le-a tăiat cauciucurile la maşini. Deşi este bolnav şi nu ar avea voie să conducă merge cu maşina, cu viteză şi a intrat într-un gard. El spune că are pistol şi ne omoară. Nimeni nu se înţelege cu el. Poliţia vine degeaba. Ori nu ia măsuri, ori îl duc la secţie, îi iau declaraţii şi îl lasă să plece“,

povesteşte fratele acestuia, Dănuţ .


Cele spuse de acesta sunt confirmate de soţie. „Pe mine mă ameninţă, îmi dă medicamente ca să-i pun lui Dănuţ în suc. Îmi pregătise o funie, în pivniţă, ca să mă spânzure. Suntem disperaţi“, spune soţia lui Dănuţ .
Femeia susţine că cel care îi este cumnat este bolnav.

Bărbatul a terorizat un sat întreg. Noaptea îi atacă, intrând peste ei în casă. Ca să vadă că nu glumeşte, a încercat să-i lovească şi cu maşina. „Are pistol, cătuşe şi spray paralizant la el“, spune femeia.

„Toată lumea îl ştie. Are probleme psihice“

Că nu este o invenţie sau doar un război în familie, confirmă chiar primarul localităţii Celaru. Acesta cunoaşte situaţia lui R.A., scandalurile pe care le provoacă în familie, dar şi în localitate.

„Toată lumea îl ştie. Are probleme psihice. El a mai fost internat, dar îi dau drumul. Vine acasă şi îi terorizează pe toţi. Săptămâna trecută, pe 9 iulie, şi-a bătut părinţii. Am înţeles că de frică au plecat de acasă. Dacă nu-şi ia tratamentul face urât. Nu mai ştie de el. La fel a făcut cu frate-său şi femeia cu care stă. A intrat peste nişte vecini şi le-a tăiat cauciucurile la maşini.

Conduce cu viteză, deşi el nu prea ar avea voie să mai conducă. Nici poliţia nu are ce să-i facă. A intrat cu maşina într-un gard. Într-o zi m-am nimerit şi eu în stradă, că avem lucrări de asfaltare. A venit cu viteză, n-a mai ţinut seama că se lucrează, că sunt oameni. Când i-am zis, a spus că se grăbeşte că-l urmăreşte unul din Craiova cu pistolul“,

a declarat pentru GdS, Lucian Lion, primarul localităţii Celaru.

Teroare în comuna Celaru

Acesta a mai precizat că poliţiştii din localitate încearcă să-l ducă totuşi la un spital de specialitate şi să-l interneze.

Bărbatul din Celaru a fost internat cu forţa

În cele din urmă, bărbatul care a băgat spaima într-un sat întreg a fost internat într-un spital de specialitate. Acesta va fi cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni: ameninţare, violare de domiciliu, distrugere de bunuri materiale.


„Bărbatul este cunoscut cu probleme psihice. Acesta face frecvent scandal. Şi-a lovit părinţii şi fratele. Mai mult, a intrat cu autoturismul într-un gard producând astfel pagube materiale unor consăteni. În noaptea de 9 spre 10 iulie a intrat în gospădăria altor vecini. I-a ameninţat şi le-a înţepat roţile de la autoturismele pe care le deţineau. În această situaţie sunt întrunite elementele infracţiunii de ameninţare, de violare de domiciliu şi distrugere de bunuri.

Totodată, poliţiştii din localitate au făcut demersurile necesare anulării permisului de conducere. Aici este necesar ca medicul de familie care cunoaşte situaţia medicală a persoanei în cauză să întocmească un raport din care să reiasă starea sa de sănătate. La acest moment, bărbatul a fost internat involuntar de către poliţişti într-o clinică de specialitate“,

au declarat reprezentanţii IPJ Dolj pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS