19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalȘi vindecarea va veni

Și vindecarea va veni

Valentina are toate șansele să meargă. Intervenția chirurgicală pe care a făcut-o în Italia a fost o reușită. Tânăra de 20 de ani a primit o grefă care a înlocuit osul cuprins de cancer de la piciorul drept (displazie fibroasă gamba dreaptă).

Valentina Grădinaru este studentă de la Facultatea de Litere a Universității din Craiova, specializarea Jurnalism, povestea ei am prezentat-o în paginile GdS. Cu îndurarea divinității, cu ajutorul oamenilor, cu șansă pe care i-a dat-o destinul, dar și cu precizia medicinei, operația Valentinei a fost o izbândă. Acum, pentru ea orele, zilele sunt o lungă așteptare. Așteptarea momentului în care va merge din nou pe propriile picioare, după ce operația a țintuit-o la pat. Durerile cumplite de după operație o mai sâcâie acum cumplit, dar își dorește cu ardoare să rămână o amintire urâtă.

Osul bolnav a fost înlocuit cu o grefă

Valentina Grădinaru
Valentina Grădinaru a trecut cu bine prin operație pe care a făcut-o în Italia

„Acum sunt bine, mă chinuie durerile. Uneori sunt cumplite, dar… tot răul spre bine. Am ajuns în Italia la începutul acestei luni. Am ajuns în sala de operație după ce mi s-au făcut toate investigațiile. Am stat trei ore în operație. Osul bolnav a fost înlocuit cu o grefă. Din păcate, cancerul avansase spre genunchi, dar medicul care m-a operat se aștepta la așa ceva. Au intervenit și în zona genunchiului. După trei zile am fost externată…

Acum sunt țintuită la pat. La nevoie, merg ajutată  sau cu cârjele. Medicul mi-a recomandat să nu forțez piciorul, să stau la pat până scot firele. Ulterior trebuie să fac kinetoterapie. Nu am voie să îndoiesc piciorul sau să mă las în el. Mama mă pansează, iau tratament.  După această perioadă voi merge din nou în Italia, pe 3 august, ca să mă vadă medicul de acolo. Îmi doresc să se termine totul cu bine. Vreau să mă ridic și ușor, ușor să merg din nou în picioare. Trebuie să spun că banii pe care i-am primit mi-au fost de un real folos“,

spune Valentina Grădinaru.

Valentina Grădinaru
Valentina, studentă la Jurnalism

Tânăra din Ionești este plină de speranță, chiar dacă trece prin chinuri groaznice. Medicii din Italia i-au dat girul în sensul că piciorul bolnav va fi bine. Iar mersul cu cârjele va fi doar o amintire neplăcută și atât. Până în toamnă, ea speră să-și reia viața normală. Acest capitol greu din viața ei îl vrea ferecat în cufărul uitărilor.


„Abia aștept să mă întorc”

Valentina Grădinaru
Valentina, studentă la Jurnalism


Valentina a descoperit că are cancer în urmă cu câţiva ani. Atunci i-a apărut la piciorul drept „o umflătură” dureroasă. S-a dezvoltat, a devenit supărătoare şi tot mai greu de suportat. Starea neplăcută a determinat-o să meargă la medic, să facă un RMN. Rezultatul? Cancer, iar Valentina a juns pe masa de operaţie într-un spital din București. O operaţie care a avut rezultate doar de moment. A fost o salvare, totuși, fiindcă alți medici îi dăduseră alt verdict: amputarea piciorului.

O boală perfidă

În 2019, boala a recidivat. Singura șansă, o nouă intervenție chirurgicală. A bătut pasul pe loc, fiindcă nu avea bani suficienți să meargă la o clinică în străinătate. Era marea ei dorință și marea ei șansă. Părtași la suferința Valentinei, oamenii cu suflet mare au sprijinit-o. Așa a ajuns la Casa di cura privata madre fortunata Toniolo din Bologna, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale. Practic, osul cuprins de cancer a fost scos și înlocuit cu o grefă.

Valentina Grădinaru
Valentina Grădinaru își dorește să meargă din nou

Tânăra este la ultima încercare. După perioada de convalescență și recuperare, Valentinei i se se va deschide înaintea pașilor, drumul liniștit al vieții. Tinerețea ei nu va mai fi umbrită de întunecimea unei boli cumplite, cancerul. Gândurile urâte vor fi șterse de  alte gânduri pentru zilele ce vin. Și vindecarea va veni.

„Abia aștept să mă întorc. Aștept să-mi spună medicul să nu mai folosesc cârjele. Să trec peste toate”, a ma spus Valentina, ca și cum și-ar fi rostit cu voce tare gândurile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS