13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOamenii sunt minunea pentru Valentina

Oamenii sunt minunea pentru Valentina

Dărnicia nu stă în a da mult, ci în a da la timp. Da, dărnicia unor oameni cu suflet mare o aduc cu fiecare zi pe tânăra bolnavă de cancer mai aproape de operația atât de necesară. Ar fi singura ei șansă ca să-și păstreze piciorul. Să se bucure de prezent și, mai ales, de viitor, așa cum o face orice tânăr la 20 de ani.

Valentina este studentă la Facultatea de Litere a Universității din Craiova, specializarea Jurnalism. poveste am prezentat-o în paginile GdS. Locuiește în Ionești, județul Gorj. Povestea ei am prezentat-o în paginile GdS.

Valentina, studentă la Jurnalism
Valentina, studentă la Jurnalism

„Vorbesc despre Valentina o tânără studentă la jurnalism în Craiova. Mi s-a părut prea sobră pentru vârsta ei, cu un chip de cleştar pe care uneori se deschidea un zâmbet larg. Drumurile nu prea ni s-au intersectat. Îmi amintesc că unul dintre colegi a spus, la un moment dat, că în ciuda aparenţelor de tânăr naiv este foarte serioasă. În timp, am aflat că rămăsese fără tată de la vârsta de patru ani. Îl știa doar din fotografii. Mama este cea care a crescut-o singură, alături de alte două surori. Numai că, la anii majoratului, destinul i-a făcut o farsă. Lovitura a venit pentru Valentina ca un trăsnet. A fost pentru ea o veste cumplită, tumoră benignă la picior, pe tibie. Cancer la piciorul drept”,

arătam într-o ediție anterioară. 

Oameni

Valentina Grădinaru
Valentina, studentă la Jurnalism


Ea a simțit nevoia să se încline în fața oamenilor care i-au întins o mână de ajutor. Cunoscuți sau necunoscuți, oameni care au rupt din multul sau puținul lor, i-au dat curaj să spere că într-o dimineață se va trezi și își va spune: „Pot să merg fără probleme, pot să merg fără dureri. Am un drum de urmat”. Oameni care au înțeles că dacă vor întinde o mână vor curma o suferință. Oameni care au știut că, dăruind, vor deschide un drum. Datorită lor, Valentina se apropie cu pași repezi către acea zi în care ea își pune toată speranța. Ziua când va putea ajunge în Italia să se opereze. Când osul bolnav va fi înlocuit și pașii ei vor deveni siguri pentru mâine.

Valentina Grădinaru

„Vă mulțumesc pentru că v-aţi gândit la mine și m-aţi ajutat. Ați făcut-o așa cum ați putut și cu cât ați putut fiecare. Contează foarte mult pentru mine să știu că îmi sunteți alături, acum, în momente atât de grele, pentru mine. Lacrimile de durere s-au transformat în lacrimi de bucurie. Gândurile rele sunt sorbite de o lumină puternică pe care o întrevăd aproape, speranța.

Durerea mea a fost alinată de gestul vostru, oameni buni. Cu voi alături, pașii mei sun puternici și siguri spre viitor. Vă mulţumesc încă o dată pentru mâna întinsă protector peste umerii mei și vă doresc și eu, la rândul meu, multă sănatate. Pașii mei azi tresaltă într-un dans imaginar în cinstea voastră. Îmi doresc mâine să vă strâng mâna, fiindcă gestul vostru nu a fost în zadar“,

spune Valentina Grădinaru, tânăra de 20 de ani.


Și oamenii fac minuni

Valentina Grădinaru


Tânăra bolnavă de cancer așteaptă de la o zi la alta să plece în Italia pentru operație. A mai trecut prin această încercare cu ani în urmă, la 18 ani, când a aflat că are cancer la picior. Atunci s-a operat în România și a scăpat ca prin minune să nu-i fie piciorul amputat. A crezut că nemiloasa boală s-a dus definitiv. Numai că cei mai frumoși ani i-au fost umbriți de apăsarea cancerului care a recidivat. Cu ultimele puteri, fata a cerut ajutorul semenilor ei, fiindcă oricâte eforturi a depus, familia nu are banii necesari susținerii intervenției chirurgicale. Campaniile de întrajutorare, prezentările în mass-media au făcut ca Valentina să adune ban cu ban mare parte din sumă.

 „Datorită prezentărilor făcute în mass-media, pe grupurile de socializare, a campaniilor demarate de oameni buni am reușit să adun mare parte din bani. Din cei 20.000 de euro, câți îmi sunt necesari pentru intervenția chirurgicală, am primit 12.000 – 13.000 de euro. Este o minune înfăptuită de oameni. Mai am nevoie de încă puțin. Între timp am vorbit cu medicii din Italia, mi-au spus că pregătesc grefa. Sunt atât de aproape de cea mai mare încercare a vieții mele. Trebuie să reușesc în timp util, să nu ajung prea târziu și să scap de boala perfidă care-mi macină piciorul”, a mai spus Valentina.

Valentina Grădinaru
Valentina, studentă la Jurnalism

Tânăra are în continuare nevoie de noi: „Nimeni nu este inutil în această lume dacă alină povara ce atârnă pe umerii semenilor săi“.

O puteți ajuta pe Valentina donând în contul:

Cont bancar BCR, lei: RO13RNCB0134152429780001

Cod swift:RNCB RO BU

Cont BCR euro: RO72RNCB0134152429780006,

SWIFT COD: RNCB RO BU

Titular cont: Gradinaru Valentina Gabriela

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS