De cum s-au deschis terasele din Craiova şi firmele de tip catering, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj au plecat în control. Acestea erau obligate să respecte anumite reguli de funcţionare, fiind condiţionate de starea de alertă. Este vorba de distanţa între mese, numărul clienţilor de la mese, protecţia clienţilor şi triajul lor, dezinfectarea mâinilor clienţilor şi alte măsuri prevăzute de Norma din 29 mai 2020 privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activitățile de preparare, servire și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special amenajate din exteriorul clădirilor unităților de alimentație publică.
Inspectorii DSV Dolj au fost mai blânzi cu aceşti comercianţi şi au ales doar să-i avertizeze în cazul în care au găsit nereguli minore. Au aplicat totuşi două amenzi, acolo unde au găsit produse expirate care erau preparate şi servite clienţilor de unele dintre firmele de catering din Craiova.