5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAerul din Craiova, greu de respirat

Aerul din Craiova, greu de respirat

Tot mai mulţi craioveni se plâng de faptul că aerul din oraş este poluat. Cei mai mulţi dintre ei sunt din cartierele Brazda lui Novac, Lăpuş zona străzii Amaradia, dar şi alte cartiere. Oamenii spun că în aer persistă un miros greu, încât nu pot respira. Şi în această dimineaţă, mai multe cartiere ale oraşului au fost „invadate” de o duhoarea greu de respirat.

„În această dimineaţă, în zona strada Amaradia miroase insuportabil. Nu putem ieşi din casă. Miroase a gunoi ars. Miroase pe o arie foarte mare şi parcă vine din afara oraşului. A mai mirosit şi în alte perioade, mai ales peste iarnă. Ca acum, parcă nu a fost niciodată. Mirosul se simte din seara zilei trecute”, spune craioveanu Andrei Şerbănescu, într-un mesaj transmis pe adresa GdS.

Craiovenii se plâng

Aerul din Craiova greu de respirat
Aerul din Craiova greu de respirat

Coincidenţă sau nu pe o altă pagină de socializare, un craiovean semnala următoarele.

„La ora 6,05 miroase- pute mai bine zis- îngrozitor în Brazda lui Novac Parcă au dat foc oraşului, ce Dumnezeu ard ? Garda de mediu, primăria sau cine este cu nasul mai format… ne sesizăm cumva ? Este inadmisibil să te trezeşti în duhoarea asta.”, notează pe o pagină de socializare, craioveanul George Hăidăuţă.

Autorităţile nu se pronunţă clar

Poluare
Aerul din Craiova greu de respirat

Nu este prima dată când craiovenii se plâng de mirosul urât care persistă în oraş. Iniţial s-a mers pe ideea că mirosul ar veni de la Sucursala Electrocentrale II Craiova. Totuşi, până la acest moment nici una din autorităţile în măsură să facă lumină în această situaţie nu poate spune de unde emană acest iz care sufocă oraşul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS