10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAnchetă internă la DSP Dolj. Un angajat, vinovat că a aprobat dezinfecţia în blocuri cu Aldezin

Anchetă internă la DSP Dolj. Un angajat, vinovat că a aprobat dezinfecţia în blocuri cu Aldezin

Direcția de Sănătate Publică Dolj a demarat o anchetă internă după ce s-a descoperit că operatorul de salubritate autorizat să facă dezinfecţia în blocurile din Craiova folosea o soluţie care nu este indicată pentru astfel de spaţii. Direcţia spune că vinovat este un angajat care a dat aviz Salubrităţii să folosească acest biocid.

Ancheta îl vizează pe unul dintre angajaţii Direcţiei care a dat avizul pentru utilizarea produsului Aldezin. Reprezentanţii DSP spun că respectivul angajat a comis o eroare când a autorizat folosirea acestui biocid. „Într-adevăr s-a demarat o anchetă internă. A fost o greşală. Acest produs nu era avizat pentru dezinfecția suprafețelor și spațiilor închise, cu care oamenii vin în contact . Aceste biocide se găsesc într-un Registrul cu Biocide. Acesta este public și specifică indicațiile pe care le are fiecare biocid. Urmează să dăm un comunicat de presă pentru lămurirea acestei situaţii”, a explicat dr. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt DSP.

Avizul semnat de patru reprezentanţi ai DSP Dolj

Totuşi, pe avizul dat SC Salubritate Craiova SRL pentru folosirea respectivului biocid şi-au dat acordul şi au semnat nu una ci patru persoane. Pe adresa cu nr.3794/25.03.2020 au semnat directorul executiv al DSP Dolj, directorul executiv adjunc al DSP, coordonatorul Compartimentului evaluare facturilor de risc din mediul de viaţă şi de muncă şi reprezentantul Colectiv igiena mediului.

Reamintim că, DSP Dolj a sistat dezinfecţia în blocuri pe motivă că Salubritatea foloseşte substanţe periculoase. În prealabil DSP-ul a dat autorizaţie pentru demararea dezinfecţiei în blocurile din Craiova şi folosirea produsului biocid Aldezin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS