24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBebeluș de 8 luni suspect de coronavirus, internat la Spitalul Județean din Târgu Jiu

Bebeluș de 8 luni suspect de coronavirus, internat la Spitalul Județean din Târgu Jiu

O fetiță, de 8 luni, se află internată Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, cu suspiciune de coronavirus. Micuța a fost izolată duminică, împreună cu mama, la Secția pediatrie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Mama, care s-a întors pe 20 februarie din Italia, nu prezintă niciun fel de simptome de infectare cu noul coronavirus, însă bebelușul are febră și tuse. Au fost recoltate probe de la bebeluș și de la mamă și se așteaptă rezultatul analizelor.

„Copilul a venit ieri, cu mama, a fost internat în Secția Pediatrie, într-un izolator. În momentul de față i-au fost recoltate probe pentru coronavirus și au fost trimise la Institutul Matei Balș, se așteaptă astăzi (luni – n.r.), cel târziu mâine, rezultatul probelor. Este izolat în același salon cu mama, având grup sanitar propriu, izolatorul este specific pentru așa ceva. Copilul are febră și tuse. Mama nu prezintă niciun simptom, deocamdată”, a declarat Dumitru Vienescu, directorul SJU Târgu-Jiu. Direcţia de Sănătate Publică Gorj a început o anchetă epidemiologică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS