11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Telefonul Cetățeanului“ a sunat permanent la Primăria Craiova. Incredibil câte apeluri s-au primit în 2019

„Telefonul Cetățeanului“ a sunat permanent la Primăria Craiova. Incredibil câte apeluri s-au primit în 2019

„Telefonul Cetățeanului“ a sunat permanent la Primăria Craiova anul trecut. Potrivit raportului privind rezultatele obținute de Poliția Locală Craiova în anul 2019, care va fi prezentat în ședința de săptămâna viitoare a Consiliului Local, numărul sesizărilor telefonice a depășit cifra de 10.000.

Mai exact, pe parcursul anului trecut, prin intermediul dispeceratului Poliției Locale au fost preluate în total 10.320 sesizări telefonice. Dintre acestea, 4.904 au fost sesizări pe liniile proprii ale instituției. De asemenea, un număr de 5.416 sesizări au fost preluate (procesate, repartizate spre soluționare entităților competente) prin linia telefonică specială ”Telefonul Cetateanului” (0251 – 984). Telefonul este conectat la Dispeceratul Politiei Locale.

O simplă socoteală arată că cetățenii Craiovei au sunat pentru a-și spune nemulțumirile, în medie, de 28 de ori pe zi. Aici sunt incluse și weekend-urile, zilele libere oferite de stat sau sărbătorile legale. La primărie, ”Telefonul Cetateanului” a sunat, în medie, de 15 ori pe zi.

Potrivit raportului de activitate al Poliției Locale Craiova, polițiștii locali din Bănie au acționat, în principal, pe linia prevenirii faptelor antisociale. Astfel, au fost organizate şi desfăşurate un număr de 896 acţiuni și misiuni specific (din care un număr de 143 au fost acțiuni cu scop preventiv), asigurându-se măsuri de ordine cu ocazia diverselor evenimente din oraș.

„Telefonul Cetățeanului“. Unde au mai acționat polițiștii locali

Mai mult, polițiștii locali au asigurat ordinea publică, iar polițiștii rutieri măsurile de fluidizare/restricționare/parcare a autovehiculelor la un număr de 237 evenimente publice.

Unde au mai acționat polițiștii locali? Conform raportului de activitate, în perioada de vară, pe timpul nopții, două echipaje formate din 6 – 8 polițiști locali cu atribuții de menținere a ordinii și liniștii publice, precum și un echipaj cu atribuții de circulație rutieră, au desfășurat misiuni în toate cartierele municipiului Craiova (locurile de joacă, foișoarele, zonele și părculețele din jurul blocurilor de locuințe etc).

Astfel, au fost depistate și sancționate persoanele care deranjau liniștea publică, consumau alcool pe domeniul public, aruncau diverse gunoaie pe domeniul public (ambalaje, peturi, cutii, coji de semințe etc).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS