6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliția Locală Craiova ia tot! Polițiștii au confiscat de la ceasuri și parfumuri până la... căruțe

Poliția Locală Craiova ia tot! Polițiștii au confiscat de la ceasuri și parfumuri până la… căruțe

Poliția Locală Craiova ia tot. Polițiștii cu atribuții în domeniul comercial au desfășurat, anul trecut, mai multe acțiuni de verificare, se arată în raportul activității din 2019.

Astfel, potrivit acestuia, în 122 de cazuri s-a dispus confiscarea mărfurilor pentru care comercianții nu au prezentat documente de proveniență. În acest sens, au fost confiscate peste 3.200 de perechi de încălțăminte second – hand și 450 de articole de îmbracăminte second-hand.

Polițiștii au mai confiscat 900 de produse cosmetice și parfumuri, 1.650 articole de gablonțărie (ceasuri, ochelari, mărgele ș.a.), 560 bucăți articole electrice, electronice și pentru telefonia mobilă (încărcătoare, adaptoare, cabluri, conectori, huse, stick-uri, etc.), 125 produse de marochinărie (genți, curele, portofele, etc.), și 250 de alte produse (jucării, produse casnice și electrocasnice). Valoarea totală a bunurilor confiscate a fost de aproximativ 51.000 de lei.

Bunurile confiscate (second hand), în greutate de aproximativ 14 tone, au fost predate la camera de corpuri delicte amenajată la sediul central al Poliției Locale, urmând să fie declanșată procedura legală de distrugere a acestora. se mai precizează în raport.

Poliția Locală Craiova ia tot. Ce acțiuni au mai intreprins polițiștii

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul comercial au constatat şi aplicat un număr total de 781 de sancțiuni contravenţionale, din care 645 amenzi și 136 avertismente. Cuantumul total al amenzilor a fost de 408.140 de lei.

De asemenea, s-au desfășurat acțiuni la punctele de lucru (în general spații comerciale ale agenților economici) care dețin firme luminoase, ori terase sezoniere sau copertine, fără documentațiile prevăzute de lege. Aici, poliţiştii locali au aplicat un număr total de 450 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală 1.554.300 lei.

Potrivit raportului Poliției Locale Craiova, au fost identificate mai multe imobilele de pe străzile Râului, Dr. Constantin Severeanu, Popoveni și Dobrogea, unde se desfasoară activităţi de dezmembrări autovehicule. Aici au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.500 de lei.

În fine, în urma acțiunilor efectuate pe zonele cunoscute a fi tranzitate de vehicule cu tracțiune animală, au fost depistate un numar de 51 persoane care conduceau acest tip de vehicule, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale. Împotriva conducătorilor acestor tipuri de vehicule, a căror circulație în municipii este interzisă prin lege, s-a dispus măsura ridicării unui numar de 38 vehicule cu tracțiune animală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS