13.9 C
Craiova
marți, 22 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Ce caută angajatorii la început de an și din ce domenii se concediază

Ce caută angajatorii la început de an și din ce domenii se concediază

Oferta angajatorilor din județul Olt, înregistrată de serviciul public de ocupare, cuprinde 133 de locuri de muncă vacante. Cea mai mare parte dintre acestea, 90 mai exact, sunt în trei fabrici de confecții din textile din Slatina (câte 30 de locuri vacante la fiecare).

Se caută, de asemenea, 6 brutari, oferta venind de la o firmă tot din Slatina, șofer autocamioane și mașini de mare tonaj – 5, agent de securitate – 4, muncitor necalificat la ambalarea produselor solide și semisolide – 6, recepționer marfă – 2, lucrător comercial – 2, dar și casier, electrician în construcții, asamblor mașini și echipamente mecanice, asistent medical generalist etc., oferta completă putând fi consultată pe site-ul official al AJOFM Olt.

Numărul șomerilor aflați în baza de date a AJOFM la finele anului trecut era de 8.855, cu 1.250 mai mic decât cu un an înainte. Dintre aceștia, doar 1.685 încasează indemnizație de șomaj, dintre șomerii indemnizați 352 fiind proaspăt absolvenți.

Vin însă și vești proaste la început de an, 222 de angajați urmând să fie concediați în această lună. Aceștia provin de la două firme din Slatina. Una îşi concediază ultimii angajați, 37 din 39 mai exact. Cea de-a doua, care, de asemenea, concediază masiv, este din domeniul construcțiilor, unde, însă, pe perioada iernii, astfel de mișcări de personal sunt aproape obișnuință.

Majoritatea constructorilor îşi concediază lucrătorii atunci când duc lipsă de comenzi, în perioada iernii, și reangajează, pe aceiași sau alții disponibili pe piață, când se contractează lucrări. Prima firmă este Aluta SA, fabrica-emblemă de producere a pâinii și produselor de panificație, un colos în comunism, care își trăiește acum ultimele zile, iar cea de-a doua, Grup Primacons SA, o importantă firmă de construcții, cu lucrări în toată țara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Psiholog Suzana Pavlov, despre şcoala în pandemie: Copiii se...

Măsurile anti-coronavirus au schimbat radical modul în...

ȘTIRI GdS

Doi craioveni, printre cei mai buni olimpici ai lumii

Doi craioveni, printre cei mai buni olimpici ai lumii

Transport agabaritic pe ruta Nădlac II PTF – Podari

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că, în perioada 21 - 24 septembrie, se va desfășura un transport agabaritic pe Nădlac...

Polițiștii gorjeni au donat sânge pentru un coleg bolnav

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Gorj s-au deplasat în cursul zilei de astăzi, la Centrul de Transfuzie Sanguină Târgu Jiu,...

Ministrul Culturii anunţă că va obţine bani pentru reabilitarea...

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu (dreapta), la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“.

Craiovean reținut pentru violare de domiciliu

Polițiști din cadrul Secției 1 Craiova au reținut, ieri, pentru 24 de ore un bărbat de 43 de ani, din Craiova, bănuit...