16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDotări pentru secţiile SJU Craiova, cu sprijinul Fundaţiei Gazeta de Sud şi RURIS

Dotări pentru secţiile SJU Craiova, cu sprijinul Fundaţiei Gazeta de Sud şi RURIS

Pentru că ştiu că o comunitate se construieşte prin grija faţă de ceilalţi, Fundaţia Gazeta de Sud şi compania RURIS şi-au îndreptat, din nou, atenţia către cei care au nevoie de ajutor. Pacienţii mai multor secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova vor beneficia, începând din această lună, de condiţii mai bune de îngrijire, cu ajutorul Fundaţiei Gazeta de Sud şi a companiei RURIS. Printr-o nouă sponsorizare, secţiile Chirurgie III, Ginecologie, Neonatologie şi Gastroenterologie au fost dotate cu echipamente în valoare totală de 255.522 lei.

Lucrurile bune se întâmplă atunci când ne pasă

Colaborarea dintre Fundaţia Gazeta de Sud şi compania RURIS pentru acţiunea de sponsorizare a secţiilor SJU Craiova nu este o iniţiativă singulară. Ea continuă o tradiţie asumată de câţiva ani, aceea de sprijinire a comunităţii care provine din dorinţa de a fi parte din schimbările bune din jur, cât şi din sentimentul de responsabilitate faţă de societate pe care oricine ar trebui să îl îmbrăţişeze într-un fel sau altul.

„Lucrurile bune se întâmplă atunci când ne pasă. Sunt multe lucruri de făcut pentru ca lumea în care trăim să fie mai aproape de ceea ce ne dorim. Dar mare parte din ele nu se vor întâmpla dacă stăm deoparte, cu mâinile încrucişate sau doar arătând cu degetul. Fundaţia Gazeta de Sud sprijină comunitatea pentru că este parte din comunitate. Şi scopul nostru este o comunitate mai bună, mai sănătoasă, mai fericită. Împreună, binele se face mai uşor. Împreună, putem aduce schimbările pe care ni le dorim”, spune Lelia Motroc, reprezentant al Fundaţiei Gazeta de Sud.

„Credem cu tărie că, dincolo de succesul individual, fiecare companie are responsabilitatea de a aduce o schimbare în comunitate. Uneori trebuie să lăsăm deoparte cifrele, bugetele, planurile de business și să privim în jur, la nevoile celor de lângă noi. Fără doar și poate, valorile unei companii trebuie să se reflecte și în grija pentru comunitate. Cu toții putem și avem datoria de a acționa. În ultimii ani, ne-am implicat activ în diverse campanii de CSR, în special în domeniul Sănătății, unul dintre pilonii fundamentali ai societății. Ne dorim să fim alături de pacienți și, în același timp, să le oferim medicilor posibilitatea de a lucra eficient, folosind aparatură de ultimă generație. Nu avem de gând să ne oprim însă aici. O să sprijinim în continuare cadrele medicale și o să facem tot posibilul să venim în întâmpinarea nevoilor lor”, transmite Cătălin Stroe, fondatorul companiei RURIS.

Ecograf performant la Ginecologie

Secţia Ginecologie a fost dotată, prin acţiunea de sponsorizare desfăşurată de Fundaţia Gazeta de Sud şi Ruris, cu unul dintre cele mai performante ecografe de pe piaţă, în valoare de 23000 de euro, şi cu două imprimante laser monocrom. Noul echipament înlocuieşte un ecograf vechi de 15 ani, uzat atât fizic, cât şi moral. De el vor beneficia anual aproximativ 9000 de paciente.

„Este un ecograf performant, care acoperă nevoile secţiei şi ne permite să facem toate investigaţiile necesare, morfologie, dublu test… Aveam mare nevoie de acest aparat. La ora actuală, nu se mai poate lucra fără ecograf. Ecografia este principala metodă de diagnostic în obstretică-ginecologie, este absolut necesară această investigaţie. Cazurile complicate din Oltenia ajung aici, la noi. Anual, avem 2500 de naşteri şi 9000 de internări pe secţie. Aşadar, ecograful acesta ne va fi de mare ajutor”, spune conf. univ. dr. Cristian Văduva, medic primar obstretică-ginecologie.

40 de paturi noi la Chirurgie III

În secţia Chirurgie III, încă existau, până la acţiunea desfăşurată de Fundaţia Gazeta de Sud şi RURIS, paturi la fel de vechi ca spitalul, din anii 70. De acum înainte, însă, pacienţii internaţi aici vor avea paturi noi, cu toate funcţionalităţile necesare.

„Sunt noi, au toate funcţionalităţile de care avem nevoie, au stative de perfuzii ataşate la fiecare, bară laterală, pentru siguranţa pacientului. La multe dintre paturi, schimbarea poziţiei nu mai funcţiona, unele nici nu aveau această funcţie. Mulţumim Gazetei de Sud şi companiei RURIS pentru că, într-un timp foarte scurt, s-au mobilizat cu maximă eficienţă şi au reuşit să facă foarte repede această achiziţie”, a transmis dr. Stelian Mogoanţă, şeful Clinicii Chirurgie III.

Pe lângă aceste dotări, o parte din suma totală a sponsorizării a mers şi către secţia Neonatologie şi secţia Gastroenterologie.

Bilirubinometru pentru Neonatologie

Secţia de Neonatologie a primit un bilirubinometru care permite depistarea precoce a icterului. ” Acest bilirubinometru ne este de mare folos. Este o metodă noninvazivă, nu mai trebuie înţepaţi copiii, rezultatele vin imediat şi se poate acţiona rapid. 90% dintre copilaşi fac icter, dar o mică parte dintre aceştia au nevoie de tratament pentru că icterul poate fi periculos. Poate conduce la probleme cerebrale şi tulburări de auz pe termen lung. Consumabilele pentru ventilaţie mecanică, incubatoare şi aparatele de pulsoximetrie pe care le-am primit ne sunt, de asemenea, de mare ajutor. Ne permit tratarea cât mai multor copii mai eficient, cu ajutorul aparaturii performante pe care o avem”, menţionează medic primar neonatolog Mihaela Gheonea, şef secţie Neonatologie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS