6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCauza reală a goangelor de la „Filantropia“: Spitalul nu a făcut dezinsecţia

Cauza reală a goangelor de la „Filantropia“: Spitalul nu a făcut dezinsecţia

După apariţia materialului „Goangele mişună printre copii la Spitalul „Filantropia“ în cotidianul Gazeta de Sud, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a amendat Spitalul Clinic Municipal „Filantropia“ cu 8.000 de lei. În urma controlului de la DSP, iese la iveală adevăratul motiv al apariţiei gândacilor în Secţia de Pediatrie de la Parc: spitalul nu a făcut dezinsecţia când trebuia. Spitalul are termen două săptămâni să facă dezinsecţia.


Aşadar, motivul invocat de directorul medical al instituţiei, Lorena Dijmărescu, acela că firma de dezinsecţie nu şi-ar fi făcut treaba cum trebuie, capătă altă nuanţă. De fapt, dezinsecţia nici nu a fost făcută. Cel puţin, nu conform planului.


Spitalul nu a respectat planul făcut de SPlAAM, departamentul despre care directorul medical spunea că ar fi fost nemulţumit de rezultatele obţinute cu firma care se ocupa de dezinsecţie, aflăm de la DSP. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, a declarat, pentru GdS: „A fost Inspecţia Sanitară la spital. Nu au făcut dezinsecţia conform planului. Este un ritm de respectat, iar spitalul nu a respectat acest ritm. Este un plan făcut de compartimentul de prevenire a infecţiilor intraspitaliceşti (Serviciul de Prevenire a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale -SPIAAM – n.r.) şi ei nu au respectat acest plan“.


Cu o zi în urmă, iată, însă, ce transmitea directorul medical al Spitalului „Filantropia“, Lorena Dijmărescu: „SPIAAM nu a fost mulţumit de rezultatele obţinute cu firma care s-a ocupat de dezinsecţie. Suntem în curs de licitaţie cu altă firmă pentru aspectul ăsta“. Nu am găsit, însă, nicio informaţie publică despre o licitaţie în curs. Întrebată despre acest lucru, directorul medical Lorena Dijmărescu nu a clarificat aspectul, transmiţându-ne să trimitem o solicitare scrisă pentru informaţii.

Pusă faţă în faţă cu concluzia DSP, aceea că planul de dezinsecţie nu a fost respectat, răspunsul lui Dijmărescu a fost: „Probabil“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS