8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMașini noi pentru curățenie în Târgu Jiu

Mașini noi pentru curățenie în Târgu Jiu

Edilitara Public Târgu Jiu va fi dotată cu mașini noi pentru curățenie. Este vorba de două mașini speciale, care vor mătura pe lângă trotuare și vor îndepărta praful și mizeria. În acest fel, acestea nu vor mai ajunge în canalizare.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că au fost numeroase discuții în privința dotării societății primăriei cu mașini noi. Acest lucru nu se poate face fără o documentație prealabilă, a spus primarul. Reprezentanții Edilitara Public trebuie să întocmească un studiu de oportunitate și să obțină un aviz de la Consiliul Concurenței. Marcel Romanescu a precizat că după ce toată documentația va fi disponbilă va fi întocmit un proiect de hotărâre de consiliu local pentru realizarea achiziției. Mijloacele auto pentru curățenie ar putea astfel acționa pe străzile din municipiu din primăvara anului viitor. 


Este nevoie de întocmirea documentației 


Marcel Romanescu, edillul din Târgu Jiu, a precizat că este de acord cu achiziția, însă aceasta trebuie să parcurgă pașii legali.

„Eu am spus tot timpul că este nevoie de astfel de utilaje, dar trebuie să le achiziționăm fundamentat. Este nevoie să facem toți pașii legali și nu le achiziționăm de pe o zi pe alta. Este nevoie de documentații, studiul de oportunitate privind achiziția. Vom aloca fonduri din bugetul local și vorm face achiziția celor două mașini noi pentru curățenie“, a mai spus Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

Majoritatea mașinilor pentru curățenie și pentru vidanjare sunt închiriate de serviciile primăriei. De asemenea, este nevoie și de câteva utilaje multifuncționale care să poată fi utilizate tot timpul anului și mai ales la serviciile de deszăpezire. De altfel, Edilitara Public închiriază în fiecare sezon de iarnă utilaje de deszăpezire cu tot cu deservent pentru că nu deține în depozite utilajele necesare. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS