6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjE nevoie de 4 milioane de euro pentru reabilitarea Casei de Cultură din Târgu Jiu

E nevoie de 4 milioane de euro pentru reabilitarea Casei de Cultură din Târgu Jiu

Este necesară suma de 4 milioane de euro pentru reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură din Târgu Jiu. Autoritățile locale au depus un proiect pentru obținerea de finanțare de la Compania Națională de Investiții.

Raul Chiriac, şeful Serviciului de Investiţii din Primăria Târgu Jiu, a precizat că se lucrează la studiul de fezabilitate.

„Este un proiect depus la Compania Națională de Investiții. A fost inclus în lista sinteză. Urmează pașii următori pentru asigurarea finanțării. În paralel, la nivelul primăriei este în curs de finalizare studiul de fezabilitate. Sunt demersuri care se fac în paralel. După studiul de fezabilitate și aprobarea indicatorilor vor fi completate documentele la Compania Națională de Investiții. Noi sperăm ca, până în primăvară, să fie totul gata și să punem demara lucrările“, a declarat Raul Chiriac, directorul Serviciului Investiții din Primăria Târgu Jiu.

Modernizare completă

Raul Chiriac a declarat că nu vor fi executate doar reparații pentru punerea în funcțiune a clădiri care de câțiva ani este închisă. Se va avea în vedere o modernizare completă a imobilului.

Acesta a rămas și fără autorizația ISU de securitate la incendii. „Am dorit să facem un proiect integrat, o reabilitare integrală a Casei de Cultură. Urgente sunt acele lucrări necesare pentru punerea în funcțiune a obiectivului. Sala de spectacole va fi reamenajată. Acoperișul va fi reparat să nu se mai infiltreze apa.

Acestea ar fi lucrările urgente. Proiectul prevede însă reabilitarea integrală a obiectivului, ținând cont că este principalul pol al acrtivităților culturale din municipiu. Trebuie să redevină principalul pol, pentru că acum nu mai funcționează. Propunerea este de 4 milioane de euro, dar studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai investiției vor spune exact valoarea lucrărilor care sunt de executat“, a mai declarat Raul Chiriac, directorul Serviciului Investiții din Primăria Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS