Acasă Local Gorj Măsuri pentru ca în Gorj să nu se repete situația de la...

Măsuri pentru ca în Gorj să nu se repete situația de la Harghita

-

Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, cere măsuri pentru ca în județul Gorj să nu se producă situații precum cea de la Harghita, unde un urs a agonizat ore în șir pe o șosea după ce a fost lovit de patru mașini.

Reprezentantul guvernului în teritoriu a solicitat instituțiilor abilitate de la nivelul județului Gorj să vină cu propuneri concrete pentru îmbunătățirea cadrului legislativ. Este vorba de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Jandarmi Județean sau Direcția Silvică. Cristinel Rujan a precizat, în cadrul unei ședințe cu șefii de servicii deconcentrate, că trebuie să se cunoască în detaliu cine intervine în astfel de situații, când este vorba de animale sălbatice rănite.

Un pui de urs a murit săptămâna trecută în Gorj

Este de amintit că un pui de urs a avut parte de o moarte violentă la finalul săptămânii trecute, după ce și-a prins gâtul într-un laț, în localitatea Radoși, din comuna gorjeană Crasna. În același laț intrase și ursoaica, însă aceasta a reușit să scape și să fugă în pădurea din zonă. Puiul a rămas prins și a fost eliberat abia după ce o echipă a ajuns în zonă.

El a mai trait câteva minute, însă în cele din urmă a murit. În zonă s-au deplasat reprezentanți de la Inspectoratul de Jandarmi, Garda de Mediu, Poliție și Direcția Sanitar-Veterinară Gorj. Nu se știe dacă a fost identificată persoana care a pus lațul respectiv și dacă cineva va fi tras la răspundere. Autoritățile din Gorj se uită la ce se întâmplă în alte județe când vine vorba de situația urșilor, dar nu văd problemele din propriul județ.

ȘTIRI VIDEO GdS

Percheziții DNA la sediul PSD Arad

Procurorii DNA au descins, luni dimineaţă, la sediul PSD Arad, unde fac percheziţii, într-un presupus caz de corupţie. Aceste percheziţii l-ar viza...

Sacru și rit în obiceiurile de iarnă din Oltenia

Muzeul Olteniei – Secția de Etnografie vernisează miercuri, ora 12:00, la “Casa Băniei”, expoziția temporară „Sacru și rit în obiceiurile de iarnă...