17.6 C
Craiova
luni, 13 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Măsuri pentru ca în Gorj să nu se repete situația de la Harghita

Măsuri pentru ca în Gorj să nu se repete situația de la Harghita

Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, cere măsuri pentru ca în județul Gorj să nu se producă situații precum cea de la Harghita, unde un urs a agonizat ore în șir pe o șosea după ce a fost lovit de patru mașini.

Reprezentantul guvernului în teritoriu a solicitat instituțiilor abilitate de la nivelul județului Gorj să vină cu propuneri concrete pentru îmbunătățirea cadrului legislativ. Este vorba de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Jandarmi Județean sau Direcția Silvică. Cristinel Rujan a precizat, în cadrul unei ședințe cu șefii de servicii deconcentrate, că trebuie să se cunoască în detaliu cine intervine în astfel de situații, când este vorba de animale sălbatice rănite.

Un pui de urs a murit săptămâna trecută în Gorj

Este de amintit că un pui de urs a avut parte de o moarte violentă la finalul săptămânii trecute, după ce și-a prins gâtul într-un laț, în localitatea Radoși, din comuna gorjeană Crasna. În același laț intrase și ursoaica, însă aceasta a reușit să scape și să fugă în pădurea din zonă. Puiul a rămas prins și a fost eliberat abia după ce o echipă a ajuns în zonă.

El a mai trait câteva minute, însă în cele din urmă a murit. În zonă s-au deplasat reprezentanți de la Inspectoratul de Jandarmi, Garda de Mediu, Poliție și Direcția Sanitar-Veterinară Gorj. Nu se știe dacă a fost identificată persoana care a pus lațul respectiv și dacă cineva va fi tras la răspundere. Autoritățile din Gorj se uită la ce se întâmplă în alte județe când vine vorba de situația urșilor, dar nu văd problemele din propriul județ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Ana-Maria Popescu a câștigat pentru a patra oară Cupa...

Ana-Maria Popescu a fost desemnată câştigătoarea Cupei Mondiale la spadă pentru a patra oară, potrivit site-ului Federaţiei Române de Scrimă.

O nouă taxă pentru firme, propusă în Parlament

Firmele care au profit brut de cel puțin 1 milion de lei pe an vor fi taxate cu 1% pentru alimentarea unui...
00:02:27

Actriţa Kelly Preston, soţia lui John Travolta, a decedat...

Actriţa americană Kelly Preston, cunoscută pentru roluri din filme precum ''Jerry Maguire'' şi ''Twins'', a decedat la vârsta de 57 de ani...

Arafat avertizează că este posibil să fie reintroduse restricții...

Este posibilă reintroducerea unor noi restricții în anumite zone ale țării unde numărul cazurilor de coronavirus este crescut, dat totul depinde de...

Precheziţii în Dolj şi alte cinci judeţe, într-un dosar...

În această dimineață,  polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează 49 de percheziții în două dosare penale ce vizează două grupări...

Anunț de lansare a proiectului ÎMBUNĂTĂȚIREA INFRASTRUCTURII EDUCAȚIONALE ÎN...

Comună Celaru, județul Dolj, derulează, începând cu dată de 04.04.2018 și având că termen de finalizare 30.11.2021,...