27.3 C
Craiova
joi, 9 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Craiova: Au fost montate parcometrele pentru plata parcării

Craiova: Au fost montate parcometrele pentru plata parcării

Au fost montate parcometrele pentru plata parcării în Craiova.

Cele 14 parcometre achiziţionate de Primăria Craiova la sfârşitul lunii septembrie au ajuns în Bănie. Ele au şi fost amplasate, astăzi, în zonele unde există parcări cu plată, pentru ca şoferii să aibă şi alte modalităţi de plată a taxei de parcare.

Licitaţia a demarat în luna iunie şi a avut o valoare estimată de 466.551 de lei. Câştigătoare a fost desemnată firma Fast Park Co. SRL, din Cluj Napoca, care a venit cu cea mai bună ofertă: 323.607 lei. Oferta a inclus şi servicii de mentenanţă şi suport tehnic. Parcometrele sunt montate pe străzile din zona centrală a oraşului, unde parcarea se plătea până acum doar prin SMS.

Potrivit caietului de sarcini, parcometrele trebuie să aibă afişaj, tastatură, fantă pentru plata cu monede, fantă pentru plata cu card bancar, modem GSM, sistem de închidere securizat şi rolă de hârtie.

Garanţia întregului sistem trebuie să fie de minim doi ani, iar cea a carcasei de minim zece ani. Parcometrul trebuie să afişeze textul în patru limbi – română, engleză, germană, franceză. El va permite plata cu monede, cu carduri bancare tip contactless și carduri preplătite.

Tot potrivit caietului de sarcini, parcometrul trebuie să dispună de un buton pentru restituirea monedelor introduse sau anularea plăţii. Aparatul va accepta numai monede de 50 de bani şi nu dă rest.

Unde sunt parcometrele pentru plata parcării

Parcometrele montate la Craiova de Fast Park Co. SRL sunt similare cu cele instalate în acest an la Cluj-Napoca (100 ca număr) şi folosesc soluţia Flowbird.

„Parcometrele pentru parcările cu plată au fost montate astăzi. În cel mai scurt timp posibil, ele vor fi și funcționale. Astfel, se va putea plăti parcarea cu numerar sau card direct la locația parcării“, au confirmat reprezentanţii Primăriei Craiova.

Cele 14 parcometre au fost montate pe străzile A. I. Cuza (la Judecătorie, la Teatrul Naţional, în colţul Prefecturii), Mihai Viteazul, Ion Maiorescu, Matei Basarab, Știrbei Vodă, Unirii, Mitropolit Firmilian (intersecţia cu Kogălniceanu), Romului şi Eugeniu Carada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:17:30

Nelu Tătaru: Când avem zece mii de cazuri în...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă, într-un interviu...

ȘTIRI GdS

Sepsi n-a întâmpinat probleme cu Iași și va juca...

Sepsi s-a calificat fără emoții în finala Cupei României după ce a distrus în dublă manșă formația lui Rednic, Poli Iași. După...

5 milioane de australieni reintră în izolare pentru 6...

Cinci milioane de oameni din Melbourne, al doilea oraș ca mărime din Australia, au fost din nou băgați în izolare joi, din...

Liga 2 / UTA – Turnu Măgurele 3-4. Nebunie...

Stadionul „Motorul“ din Arad a găzduit astăzi primul meci din etapa a doua a play-off-ului Ligii a II-a, AFC UTA – AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele. Meciul a fost viu disputat și cu multe goluri. Finalmente a fost 3-4, după ce ambele echipe au condus de două ori fiecare.
00:17:30

Nelu Tătaru: Când avem zece mii de cazuri în...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă, într-un interviu acordat joi , că România nu a depăşit primul val al pandemiei de coronavirus şi...

Guvernul: A fost aprobată achiziţia unor trenuri tehnologice destinate...

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că Guvernul a primit din partea Comisiei Europene acordul pentru achiziţia unor trenuri tehnologice destinate pentru...

Comisia Europeană îşi exprimă preocuparea faţă de evenimentele din...

Comisia Europeană şi-a exprimat joi preocuparea faţă de evenimentele din Serbia şi a atras atenţia că drepturile fundamentale ale cetăţenilor trebuie respectate,...