5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUPDATE EXCLUSIV / Montarea gazonului hibrid pe „Oblemenco“, sistată două zile. Află motivul incredibil

UPDATE EXCLUSIV / Montarea gazonului hibrid pe „Oblemenco“, sistată două zile. Află motivul incredibil

UPDATE / Montarea gazonului hibrid la stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova a fost reluată.

EXCLUSIV: Gazeta de Sud a luat legătura, în premieră, cu Yannis Athanisiu, reprezentant al firmei Hella Sod, cea care produce gazonul.

Acesta a confirmat varianta înaintată de primărie privind vremea rea din Grecia, dar a venit şi cu amănunte legate de gazonul hibrid care se montează pe „Oblemenco“.

„Gazonul vine din Salonic, iar acolo a plouat foarte mult în ultimul timp. Într-o zi a plouat 12 ore în continuu. Din cauza umidităţii nu am putut recolta gazonul. Dacă am face-o şi l-am încărca în camioane umed, s-ar deteriora. La Craiova trebuie să mai ajungă 11 camioane, două sunt deja pe drum şi vor ajunge în următoarele ore, iar celelalte vor plece în următoarele ore“, a spus Yannis Athanisiu

„Noi nu recoltăm gazonul şi îl trimitem cu camionul pe tot oodată, ci furnizăm gazonul imediat ce este recoltat. Eu estimez că, dacă vremea ne va permite să recoltăm, gazonul va fi transportat şi montat până sâmbătă sau duminică. Acest gazon hibrid este un amestec de parte sintetică, în proporţie de 25%, furnizată de firma Desso, şi gazon natural de tip Olympico, în proporţie de 75%“, a mai precizat Yannis Athanisiu.

Ştirea iniţială

Montarea gazonului hibrid la stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova, demarată în trombă miercurea trecută, a fost sistată după două zile.

Miercuri seara, autorităţile locale anunţau că au sosit primele două tiruri din Grecia, din totalul de 24 care aduceau în Bănie gazonul hibrid comandat de constructorul stadionului.

Imediat ce au sosit tirurile a şi început montarea noului gazon, care a sosit direct ranforsat din Grecia. De montarea lui se ocupau chiar angajaţi ai firmei elene producătoare, Hella Sod.

Montarea gazonului hibrid a fost reluată

Gazeta de Sud a aflat, ulterior, că firma care a comandat gazonul hibrid din Grecia pentru arena din Bănie este Sport Play, societate care a încheiat în acest sens un contract cu CON-A, antreprenorul general al lucrărilor de construire a stadionului.

Numai că lucrările începute miercuri seara, când s-au aşezat primele fâşii de gazon hibrid din România, au fost sistate vineri. Între timp mai sosiseră alte două tiruri. De atunci şi până acum nu s-a mai întâmplat însă nimic la stadion.

Ce s-a întâmplat? Nu au mai sosit şi alte tiruri, din cele 24 care aduc gazonul din Grecia. Motivul: nu s-a putut recolta gazon. Cel puţin asta au spus, în urmă cu puţin timp, reprezentanţi ai Primăriei Craiova.

„Nu s-a putut recolta gazon, pentru că a plouat rău în Grecia. Ştim însă că s-a reluat recoltarea de gazon, iar primele TIR-uri sunt deja pe drum. E posibil chiar să fi şi ajuns în ţară“, a precizat Lucian Prejbeanu, consilier al primarului Craiovei.

Potrivit acestuia, în Bănie au ajuns deja încă două tiruri, iar lucrările privind montarea gazonului hibrid au fost reluate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS