12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
LocalDoljVIDEO / A început montarea gazonului hibrid pe „Oblemenco“

VIDEO / A început montarea gazonului hibrid pe „Oblemenco“

Montarea gazonului hibrid la stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova a început din această seară.

În filmuleţul postat pe pagina oficială de Facebook a primarului Craiovei, Mihail Genoiu, se poate vedea cum angajaţii firmei greceşti Hellasod au început montarea rulourilor de gazon.

Primul rulou de gazon hibrid se montează în acest moment pe stadionul Ion Oblemenco.

Gepostet von Mihail Genoiu Primarul Craiovei am Mittwoch, 30. Oktober 2019

La stadion au ajuns, în această seară, primele două din cele 24 de tiruri care aduc gazonul hibrid din Grecia, așa că operaţiunea de montare a lui a și demarat. Gazonul a venit direct rulouri, iar angajații firmei elene nu fac altceva decât să îl întindă pe un strat de nisip pregătit dinainte.

Reamintim că acţiunea de decopertare a gazonului iniţial a demarat în data de 18 octombrie. Noul gazon care se va monta nu va mai fi tot unul natural, ci ranforsat (hibrid). El ar costa cu totul circa 600.000 de euro.

Muncitorii din Grecia sunt de la firma Hellasod. Pe site-ul acesteia figurează un singur tip de gazon destinat stadioanelor de fotbal, numit Olympico. Potrivit descrierii de pe site, gazonul are toleranţă redusă la temperaturi înalte, dar este ideal pentru cele scăzute.

Jumătate din această sumă va fi suportată de Primăria Craiova, în baza unei convenţii încheiate cu finanţatorul stadionului – Compania Naţională de Investiţii şi constructorul – CON-A Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Articole similare