8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCine montează gazonul hibrid de pe stadionul „Oblemenco“ din Craiova

Cine montează gazonul hibrid de pe stadionul „Oblemenco“ din Craiova

Gazeta de Sud a aflat numele firmei care a comandat gazonul hibrid din Grecia pentru pentru suprafaţa de joc a stadionului din Craiova, primul de acest gen care s-a montat până acum în România. Este vorba despre Sport Play, societate comercială din Cluj-Napoca, al cărei obiect de activitate „se întinde“ de la echipamente sportive şi de fitness până la mobilier urban.

Oferta depusă de Sport Play a fost acceptată de CON-A, antreprenorul general al lucrărilor de construire a stadionului. CON-A fusese constrânsă de Compania Naţională de Investiţii, societate de stat, să înlocuiască gazonul natural deteriorat de pe „Oblemenco“ cu unul hibrid, la solicitarea Primăriei Craiova care se oferise să achite şi 300.000 de euro, diferenţa de preţ dintre gazonul hibrid şi cel natural.

Gazon hibrid pe 8.500 de metri pătraţi

Legal, însă, CON-A trebuia să cumpere gazonul în urma unei proceduri de achiziţii publice, demers în urma căruia câştigătoare a ieşit Sport Play. La rândul ei, firma din Cluj-Napoca a cumpărat gazonul hibrid din Grecia, de la firma Hella Sod, cel mai mare producător de gen din această ţară. Concret, Sport Play va monta gazon pe o suprafaţă de circa 8.500 de metri pătraţi. Gazonul din spatele porţilor şi de pe lateral este natural şi este montat de firma „Rulouri de gazon“, cea care a montat gazonul de pe Arena Naţională.

Craiova, gazon în premieră pe ţară

Potrivit reprezentantului firmei, Mihai Balas, gazonul este de tip Play Master, adică cel mai bun de pe piaţă, conceput în 2016. Potrivit site-urilor de specialitate, Play Master funcţionează pe principiul „lay & play“, adică îl montezi şi poţi juca pe el imediat. Balas a precizat că gazonul a venit direct ranforsat în Grecia şi nu a fost nevoie să se „injecteze“ la Craiova fibrele sintetice. Acesta a precizat că Bănia este primul oraş din România care va avea stadion cu un astfel de gazon. „Craiova nu a fost prima care a solicitat un astfel de gazon, dar a fost prima care l-a cumpărat“, a spus el. Balas a explicat că şi în România ar putea fi realizat un astfel de gazon şi că nu este exclus să găsească o fermă parteneră în acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS