VIDEO / A fost scoasă prima brazdă de gazon de la stadionul „Ion Oblemenco“

A fost scoasă prima brazdă de gazon de la stadionul „Ion Oblemenco“

În urmă cu puţin timp a început decopertarea gazonului de la stadionul „Ion Oblemenco“. Un utilaj a scos prima brazdă de gazon, acţiunea urmând să continue pânâ când tot gazonul actual va fi decopertat.

Demontarea gazonului se face pe rulouri, aşa cum a fost şi adus. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova, rulourile de gazon nu vor fi aruncate, ci cedate unor unităţi de învăţământ din Craiova. Gazonul va fi montat în curtea şcolilor respective, care se vor ocupa apoi de întreţinerea lui.

Acţiunea de decopertare este derulată de constructorul care a realizat stadionul, firma CON-A Sibiu, dar o contribuţie financiară importantă va avea şi municipalitatea.

Primăria Craiova va contribui cu suma de 297.500 de euro la montarea noului gazon, care va fi unul ranforsat (hibrid). Edilul Mihail Genoiu nu a putut oferi mai multe detalii cu privire la cine va monta noul gazon, susţinând că „este treaba constructorului şi a Companiei Naţionale de Investiţii“.

A fost scoasă prima brazdă de gazon de la stadionul „Ion Oblemenco“
A fost scoasă prima brazdă de gazon de la stadionul „Ion Oblemenco“

După montare, constructorul va asigura mentenanţa noului gazon pe o perioadă de şase luni. După aceea, gazonul va trece în grija primăriei.

Autorităţile locale dau asigurări că gazonul nou va fi instalat până la data de 4 noiembrie, la derbiul Universitatea Craiova – Dinamo.