5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProiect pentru o sală de sport la Rânca, dar nu sunt bani

Proiect pentru o sală de sport la Rânca, dar nu sunt bani

Autoritățile din Novaci lucrează la un proiect pentru zona turistică Rânca. Acesta vizează construirea unei săli de sport, care va putea fi folosită de către turiștii care vor urca în stațiune. Proiectul pentru sala de sport este finalizat. Se caută în momentul de față o sursă de finanțare, în vederea realizării investiției. Obiectivul ar contribui la rămânerea turiștilor mai multe zile în zona Rânca. De asemenea, va putea fi folosită și de sportivi sau echipele care vor merge în cantonament în stațiune.
În momentul de față, situația zonei turistice Rânca este neclară, din cauză că are trei administratori care colaborează foarte greu. Este vorba de Primăria Novaci, Primăria Baia de Fier și o obște din zonă. Sistemul de utilități este împărțit între autorități. Abia recent Aparegio Gorj a preluat alimentarea cu apă, dar lucrurile merg greu, pentru că este nevoie de verificări în teren la rețea și de depistarea branșamentelor ilegale.

Nu se știe pe unde e stațiune și pe unde nu

Nici măcar statutul stațiunii nu este reglementat. Fiecare primărie a obținut separat statutul de stațiune turistică de interes local, iar pe terenul administrat de obște nu este însă stațiune. În aer este acum și telescaunul realizat cu fonduri europene. Acesta a costat aproape 4 milioane de euro. Firma care l-a administrat a dat faliment. Era o societate a Consiliului Județean Gorj și a primăriilor locale. Ulterior, instalația a fost preluată pentru exploatare de către societatea care a construit-o. Anul trecut, telescaunul a fost ținut închis, iar anul acesta nu se știe dacă turiștii vor beneficia de serviciul de transport pe cablu, aferent celei mai mari pârtii din stațiune. Este vorba de pârtia de 980 de metri, de sub Vârful Păpușa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS