20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVictor Piţurcă iese la atac. Vrea gazon de calitate sau mută echipa!

Victor Piţurcă iese la atac. Vrea gazon de calitate sau mută echipa!

Victor Piţurcă a vorbit ieri, în termeni duri, despre problema gazonului de pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Primăria Craiova a decis schimbarea suprafeţei de joc, dar afirmaţiile edilului oraşului cu privire la noul tip de gazon şi costurile acestuia nu au fost chiar pe placul antrenorului Universităţii.

Piţurcă a reacţionat ieri, în conferinţa de presă premergătoare partidei cu Gaz Metan Mediaş, după ce a aflat că pe arena „Ion Oblemenco“ se va monta un gazon similar cu cel de pe Arena Naţională.

Declaraţia aparţinuse primarului Mihail Genoiu. Tot acesta explicase, săptămâna trecută, că primăria nu-şi permite, deocamdată, montarea unui gazon mixt (aşa cum ar fi dorit Piţurcă) şi că schimbarea gazonului poate costa până la 250.000 de euro.

Victor Piţurcă a spus însă că nu vrea pe „Oblemenco“ un gazon precum cel de pe Arena Naţională, pentru că acela este „un gazon foarte prost“.

„Am primit telefonul dânsului (Mihail Genoiu – n.r.) şi urma să mă sune din nou, dar a fost plecat şi nu s-a mai întâmplat acest lucru. Am înţeles că nu se poate monta un asemenea gazon (mixt – n.r.), că e scump, dar că se va pune un gazon asemnănător celui de pe Arena Naţională. Din câte am înţeles, acel gazon a costat în jur de 250.000 de euro. Păi gazonul pe care vrem să-l punem noi sau îmi doresc eu să-l punem nu costă mai mult de atât. Nu văd unde sunt costurile! Vorbeam cu băieţii şi le spuneam: «Fiţi atenţi, indiferent că primăria comandă, trebuie să vedem şi noi calitatea gazonului». Nu vreau să mă pomenesc cu un gazon cum este cel de pe Arena Naţională, de care se plângeau jucătorii de la Dinamo. Gazonul de pe Arena Naţională este foarte prost!“, a afirmat Piţurcă.

Victor Piţurcă: Avem un stadion extraordinar, dar nu avem ce ne trebuie nouă

Fostul selecţioner a continuat apoi tirul la adresa autorităţilor locale.

„Păi, dacă e să se cheltuie atâţia bani, atunci trebuie ca gazonul să fie mai bun decât un covor persan. Dar, indiferent de calitatea gazonului, nu poate să coste atâţia bani. Un gazon propriu-zis nu poate să coste mai mult de 50.000-60.000 de euro. Hai să spunem 70.000 de euro. Pe urmă, mai costă montarea lui, dar nu poate să coste prea mult. Când aud de 250.000 de euro… Nu ştiu cine comandă, cum comandă, ce se întâmplă“, a spus antrenorul Universităţii Craiova.

Victor Piţurcă cere gazon de calitate pe stadionul din Craiova. Foto: Alexandru Vîrtosu
Victor Piţurcă cere gazon de calitate pe stadionul din Craiova. Foto: Alexandru Vîrtosu

Victor Piţurcă a mers şi mai departe cu afirmaţiile dure. El a anunţat că este dispus să plece cu echipa de la Craiova. Asta dacă nu se ia rapid o măsură în privinţa asigurării unui gazon de calitate.

„Acum, că sunt implicat direct, îmi dau seama ce minus mare este gazonul pentru echipă. Nu mai vorbesc de golul pe care l-am primit (cu FCSB – n.r.). Mingea a sărit dintr-o groapă sau un morman de pământ. Nu se poate aşa ceva! Trebuie să dea de gândit organelor care conduc oraşul, primăriei, pentru că trebuie să se ia măsuri foarte repede. Dacă nu, şi băieţii spun asta la unison cu mine, mergem să jucăm în altă parte. Avem un stadion extraordinar, dar nu avem ce ne trebuie nouă. Este un minus mare pentru jucători acest teren şi trebuie să se ia măsuri cât mai repede“, a spus Piţurcă.

Mihail Genoiu: Orice modificare asupra tipului de gazon ar însemna o modificare de proiect

Contactat de GdS pentru a răspunde acuzaţiilor lui Victor Piţurcă, primarul Mihail Genoiu a precizat că problema este mult mai complicată decât pare la prima vedere.

„Este supărarea lui Piţurcă şi este oarecum normal după rezultatul cu FSCB. Cu toţii am plecat de la stadion negri de supărare. Problema este însă mai complicată decât schimbarea unui gazon pe un teren neacoperit. Eu mi-am asumat această schimbare a gazonului şi financiar, şi tehnic, dar să ştiţi că în spate există un raport prin care noi am primit acest stadion de la CNI, unde este trecută o garanţie de cinci ani. Orice modificare asupra tipului de gazon ar însemna o modificare de proiect“, a precizat edilul.

„Nimeni nu şi-a propus să facă un lucru bun şi să răspundă în faţa legii că a făcut o prostie“

În plus, nimeni nu şi-ar asuma să schimbe gazonul la voia întâmplării, pentru a răspunde apoi în faţa legii, după cum a mai menţionat primarul Craiovei.

„Astăzi (ieri – n.r.) am pierdut o zi la CNI pentru a găsi cea mai rapidă şi sigură soluţie pentru gazon, dar până la ora asta nu am o informaţie clară despre calitatea gazonului şi modalitatea juridică prin care primăria să suporte această schimbare. Nu ne-am întâlnit până acum pentru că dânsul (Piţurcă – n.r.) a avut un meci greu cu FCSB, eu am tot fost plecat pentru rezolvarea unor proiecte importante, inclusiv pentru gazon, dar sunt dispus să discutăm despre ce calitate a gazonului doreşte. Sunt sigur că cunoştinţele lui în privinţa unui tip de gazon sunt de notorietate. Ideea este că nimeni nu şi-a propus să facă un lucru bun şi să răspundă în faţa legii că a făcut o prostie“, a spus Mihail Genoiu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS