8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalLoc de joacă uitat de autorităţi?

Loc de joacă uitat de autorităţi?

Terenul din vecinătatea blocului 307 C de pe strada Toporaşi din Craiova, despre care scriam în urmă cu aproape două luni în GdS, a rămas de izbelişte. Cu ani în urmă, acest spațiu a fost îngrădit de către proprietarii din bloc.


Locatarii şi-au amenajat aici o grădină şi un spaţiu de joacă pentru copii. Iniţial, aici nu au avut acces şi vecinii din blocurile din cartier. În cele din urmă, administraţia locală craioveană şi-a adus şi ea contribuţia. A amplasat aici mai multe echipamente de joacă şi mobilier.

Noi am vorbit de pe vremea lui Bulucea, la primărie, şi ne-au dat voie să închidem, să amenajăm locul. Terenul pe care s-a făcut acest bloc şi cele învecinate a fost cazarmă militară. Armata a cedat terenul pentru aceste blocuri, terenul este al nostru şi-l întreţinem. Este spaţiul verde al blocului, este proprietate privată,

a spus unul dintre proprietarii din blocul 307C.


Ulterior, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) a înlăturat gardul pus de locatari şi a îngrădit locul de recreere cu un gărduleţ specific locurilor de joacă. Din acel moment, la locul de joacă au avut acces şi locatarii din blocurile învecinat.

RAADPFL a împrejmuit în primăvara trecută (2018 – n.r.) locul de joacă şi în cele din urmă am avut şi noi acces acolo. Numai că proprietarii din blocul 307 C, pe motiv că este zgomot, au legat poarta de acces şi nu au mai permis accesul şi altor persoane

, a explicat o locatară dintr-un bloc vecin.


Într-adevăr, din primăvara acestui an, proprietarii din blocul 307C au pus din nou monopol pe locul de joacă. Au legat poarta de acces şi le-au interzis celorlalţi locatari să beneficieze de acest spaţiu.

Sesizările au început să curgă la primărie. Gardul pus de RAADPFL a fost înlăturat. Locatarii au ridicat echipamentele de joacă şi mobilierul urban şi au început să-şi facă un alt gard.

Toate s-au întâmplat în ciuda faptului că Primăria Craiova le-a transmis o adresă în care se arăta clar că terenul cu pricina aparţine domeniului public.

Primăria Craiova va amenaja aici un loc de joacă
Primăria Craiova va amenaja aici un loc de joacă

Se face loc de joacă

Autorităţile locale spun că în aceste aproximativ două luni de zile nu au stat cu mâinile în sân. Planul este să amenajeze aici un loc de joacă pentru micuţii din cartier. Chiar dacă locul a rămas atâta timp neamenajat, nu înseamnă că administraţia locală a uitat de el, din câte susţin reprezentanţii primăriei.

Pe terenul din vecinătatea blocului 307 C de pe strada Toporaşi se va amenaja un loc de joacă. S-a făcut un proiect, acesta este certificat şi aşteptăm autorizaţia de construire. Când vom avea autorizaţia vom demara amenajarea acestui spaţiu

, a declarat pentru GdS, Delia Ciucă, directorul Direcţiei Servicii Publice din cadrul Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS