21.5 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Șeful Salvamont Gorj, prezent la Congresul Mondial al salvatorilor pe pârtiile de...

Șeful Salvamont Gorj, prezent la Congresul Mondial al salvatorilor pe pârtiile de schi din Argentina

-

O delegație a Salvamont România, condusă de gorjeanul Sabin Cornoiu, directorul Servicului Public al Salvamont Gorj, participă în aceste zile la Congresul Mondial al salvatorilor pe pârtiile de schi, din Argentina, localitatea Bariloche.

Evenimentul este organizat de Federația Internațională a Patrulelor de Schi și se adresează tuturor organizațiilor de salvatori montani din întreaga lume. În fruntea delegației de salvatori montani din România se află Sabin Cornoiu, care conduce de câțiva ani Salvamont România, cu rezultate apreciate la nivel național și internațional. Congresul este împărțit într-o sesiune de prezentări și comunicări a ultimelor noutăți în domeniu, dar are o o parte practică, respectiv simularea unor intervenții de salvare în zona montană.
Delegația României are 13 membri
De asemenea, companiile de profil își prezintă ultimele echipamente produse în domeniu.

„Mândri că suntem români, mândri că suntem salvatori montani! Participăm la Congresul mondial FIPS, 7-14 septembrie, Bariloche – Argentina. Participă la acest Congres Mondial peste 160 de salvatori din 15 țări din întreaga lume. Delegația României este formată din 13 salvatori. De la Gorj sunt eu și doctoral Salvamont Gorj. În fiecare zi sunt prezentări practice și sală. România a avut mari prezentare în sală și vineri pe teren. Este o oportiunitate pentru salvatorii prezenți să facă un schimb de experiență, de a lua contact cu ultimele cercetări în domeniu și de a-și adapta permanent tehnicile și materialele de salvare.”, potrivit lui Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România și șeful Salvamont Gorj. Sabin Cornoiu este cel care prezintă materialele delegației din România și coordonează exercițiile din teren.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.