8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjȘeful Salvamont Gorj, prezent la Congresul Mondial al salvatorilor pe pârtiile de schi din Argentina

Șeful Salvamont Gorj, prezent la Congresul Mondial al salvatorilor pe pârtiile de schi din Argentina

O delegație a Salvamont România, condusă de gorjeanul Sabin Cornoiu, directorul Servicului Public al Salvamont Gorj, participă în aceste zile la Congresul Mondial al salvatorilor pe pârtiile de schi, din Argentina, localitatea Bariloche.

Evenimentul este organizat de Federația Internațională a Patrulelor de Schi și se adresează tuturor organizațiilor de salvatori montani din întreaga lume. În fruntea delegației de salvatori montani din România se află Sabin Cornoiu, care conduce de câțiva ani Salvamont România, cu rezultate apreciate la nivel național și internațional. Congresul este împărțit într-o sesiune de prezentări și comunicări a ultimelor noutăți în domeniu, dar are o o parte practică, respectiv simularea unor intervenții de salvare în zona montană.
Delegația României are 13 membri
De asemenea, companiile de profil își prezintă ultimele echipamente produse în domeniu.

„Mândri că suntem români, mândri că suntem salvatori montani! Participăm la Congresul mondial FIPS, 7-14 septembrie, Bariloche – Argentina. Participă la acest Congres Mondial peste 160 de salvatori din 15 țări din întreaga lume. Delegația României este formată din 13 salvatori. De la Gorj sunt eu și doctoral Salvamont Gorj. În fiecare zi sunt prezentări practice și sală. România a avut mari prezentare în sală și vineri pe teren. Este o oportiunitate pentru salvatorii prezenți să facă un schimb de experiență, de a lua contact cu ultimele cercetări în domeniu și de a-și adapta permanent tehnicile și materialele de salvare.”, potrivit lui Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România și șeful Salvamont Gorj. Sabin Cornoiu este cel care prezintă materialele delegației din România și coordonează exercițiile din teren.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS