21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPregătiri pentru Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2019

Pregătiri pentru Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2019

A șaptea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă „Cupa Gorjului – Acasă la Brâncuși“ Dunlop 2019 va avea loc la Rânca, în perioada 31 august – 1 septembrie, și va fi organizată de Autocorex Târgu Jiu și Federația Română de Automobilism Sportiv. Runda, deja devenită o tradiție pentru viteza în coastă, are loc în aceeași perioadă ca în anii precedenți.

Cei mai buni piloți de viteză în coastă din țară sunt așteptați la Rânca la finalul acestei săptămâni. Se va concura la mai multe clase. Miercuri se definitivează înscrierile în concurs și va fi publicată de FRAS lista competitorilor, pe clase.

Este de amintit că pe DN 67 C, între Novaci și Rânca, circulația se va deschide temporar sâmbătă, în intervalul 13.00 – 14.00, și duminică, între orele 12.30 – 13.30. În rest, în cele două zile de concurs, Transalpina va fi închisă între Novaci și Rânca.

Competiția se va desfășura între kilometrii 17 și 22. Panta maximă în zonă este de 12%. Pe traseu sunt 12 viraje la dreapta și 13 viraje la stânga. Diferența de nivel este de 342 de metri. Sâmbătă vor avea loc antrenamentele cronometrate și recunoașterile. Astfel, sâmbătă se vor efectua două manşe de antrenament, dintre care una obligatorie.

Premiere la Novaci

În cazul în care pilotul nu reușește să ia startul sau să înregistreze niciun timp în cadrul antrenamentelor cronometrate (din motive tehnice certificate în scris de un comisar tehnic), acesta poate lua startul în manșa de concurs, primul la clasa de care aparține. De asemenea, duminică, 1 septembrie, vor avea loc recunoașterile și cele două manșe de concurs.

Festivitatea de premiere din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop se va organiza la sfârşitul fiecărei etape, unde obligatoriu se vor acorda cupe (minimum 35 cm pentru grupe și minimum 25 cm pentru clase) sportivilor/echipelor clasați pe primele trei locuri la grupele și clasele constituite.

Festivitatea de premiere pentru Campionatul Național de Viteză în Coastă Divizia 2 Dunlop se va face la comun cu festivitatea de premiere a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop, unde se vor premia ambele etape. Conferința de presă și premiera vor fi găzduite de Primăria Novaci.

Competiție spectaculoasă

Viteza în coastă reprezintă una dintre cele mai accesibile forme de motorsport, fiind totodată și una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate în România.

Într-o cursă de viteză în coastă, fiecare concurent urmărește să obțină cel mai scurt timp (de unde termenul de viteză) pe un traseu de asfalt cu diferență de nivel parcurs în urcare (de aici și denumirea de „coastă“). Startul se dă individual, la interval de 30 de secunde sau 1 minut, fiecare concurent fiind singur pe traseu.

Spre deosebire de raliuri, cursele de viteză în coastă necesită doar prezența pilotului, printre automobilele prezente la start regăsindu-se și monoposturi. Conform regulamentului Federației Române de Automobilism Sportiv, un traseu poate fi omologat pentru o etapă de Campionat Național de Viteză în Coastă, dacă are minimum trei kilometri lungime, iar asfaltul este de bună calitate.

Pe traseu sunt amplasate posturi ale comisarilor de traseu, iar cronometrarea se face cu un sistem de fotocelule.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS