6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul Romanescu cere demisia directorului Aparegio

Primarul Romanescu cere demisia directorului Aparegio

Edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, îi cere public demisia directorului Aparegio Gorj, Traian Pătrașcoiu, acuzând existența unor nereguli grave în privința gestionării rețelei de apă și canal din municipiu, precum și aplicarea unor tarife exagerate. Romanescu a dezvăluit că a aflat despre nereguli în urma unor discuții cu Ion Iliescu, un consilier al directorul Aparegio Gorj.

Iliescu ar fi depus un denunț la organele de anchetă, în legătură cu situațiile de lucrări de la operatorul de apă și canal. Potrivit lui Marcel Romanescu, sunt foarte multe probleme în ceea ce privește funcționarea canalizării pluviale și menajere.

În plus, la o investiție cu fonduri europene în valoare de 80 de milioane de euro, care încă nu este recepționată din cauza unor deficiențe, va fi foarte greu să fie semnată recepția. Primarul Marcel Romanescu a declarat că a rămas îngrozit de ceea ce a aflat și că tarifele percepute la serviciile de apă și canal nu reflectă realitatea.

E nevoie de verificări

Marcel Romanescu susține că angajatul Aparegio Gorj ar fi spus că societatea este pe pierdere în momentul de față și că al doilea proiect depus pentru finanțare eruopeană se bazează pe studii incorecte.

Există riscul ca în urma evaluărilor proiectul care vizează atragerea de fonduri europene să nu beneficieze de finanțare. Astfel, o bună parte din infrastructura de apă și canal a municipiului Târgu Jiu va rămâne nemodernizată, a mai spus Marcel Romanescu.


Edilul Primăriei Târgu Jiu spune că situația economică a Aparegio Gorj este gravă. Mai mult decât atât, fondul de dezvoltare al unității nu ar fi fost folosit pentru investiții, ci pentru plăți de salarii. Romanescu face un apel către șeful Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, și către reprezentantul ADIA Gorj, Cristian Toader Pasti, să îl demită de urgență pe directorul general al Aparegio Gorj, Traian Pătrășcoiu, și să înceapă o analiză la operatorul de apă și canal din județul Gorj.

Aparegio furnizează servicii de apă și canalizare în majoritatea orașelor din județ și în câteva comune.

Sunt tot timpul probleme cu apa și canalizarea

Traian Pătrășcoiu, directorul Aparegio Gorj, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. O altă dezvăluire a consilierului Ion Iliescu menționează faptul că stația de apă din Dealul Târgului de la Târgu Jiu ar trebui să furnizeze apă 12 ore, în cazul în care ar fi izolată de surse.

Iliescu susține că stația poate pompa apă doar două ore. Este de amintit că orașul Târgu Jiu este unul dintre puținele din țară care se află foarte aproape de sursele de apă și de munte, și care, în perioade de secetă medie, resimte lipsa apei, în special la etajele superioare ale blocurilor din oraș

. Sursa de la Vâja este complet avariată și nu mai este folosită de ani buni. Ion Iliescu a mai spus că pierderile pe anumite tronsoane la apa furnizată sunt și de 80-90%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS