20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTânăr urmărit pentru infracţiuni în Franţa, prins la Vâlcea

Tânăr urmărit pentru infracţiuni în Franţa, prins la Vâlcea

Un tânăr urmărit pentru infracţiuni în Franţa, prins la Vâlcea. Polițiștii vâlceni au depistat un bărbat urmărit la nivel internațional de autoritățile judiciare din Franța. El era cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni. Este vorba despre furt cu violență în bandă organizată. De asemenea, este acuzat de tăinuire de bunuri și constituirea unui grup organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni.

În dimineaţa acestei zile, 13 iunie, polițiștii de investigații criminale și acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, au depistat un tânăr, de 29 de ani, din comuna Bujoreni, județul Vâlcea, pe numele căruia autoritățile judiciare din Franța au emis un mandat european de arestare.

A fugit de poliţişti într-o pădure

Tânărul de 29 de ani, dat în urmărire internațională, a fost depistat în trafic, pe DN 7, pe raza oraului vâlcean Călimănești, zona Seaca. Când a observat polițiștii, acesta a părăsit autoturismul și a fugit într-o pădure din apropiere. Unul dintre polițiști a folosit armamentul din dotare, somându-l să se oprească.

Acesta este bănuit de comiterea infracțiunilor de furt cu violență în bandă organizată, tăinuirea de bunuri și constituirea unui grup organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni. Aceste fapte ar fi fost comise pe teritoriul Franței, în perioada 17 iulie 2017 – 11 mai 2019.

Reţinut pentru 24 de ore

Pentru depistarea tânărului, poliţiştii vâlceni au beneficiat de date şi informaţii suplimentare din partea Biroului SIRENE. Acest birou face parte din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

Tânărul urmărit pentru infracţiuni în Franţa a fost condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești. Procurorul de caz a dispus reținerea pentru 24 de ore față de acesta. El va fi prezentat Curții de Apel București. După ce se vor face mai multe cercetări, magistraţii Curţii de Apel vor demara procedura de predare către autoritățile franceze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS