6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljExecutorul Drăgoi, dat în urmărire internaţională

Executorul Drăgoi, dat în urmărire internaţională

Poliţiştii doljeni încearcă să dea de urma executorului judecătoresc Mihai Drăgoi, acuzat de procurorii craioveni de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune. La sfârşitul lunii martie, Curtea de Apel Craiova a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Drăgoi, care ar fi plecat din ţară înainte să fie pus sub acuzare.

Arestat în lipsă la sfârşitul lunii martie, executorul judecătoresc Mihai Drăgoi, care este acuzat pentru comiterea a nu mai puţin de 29 de infracţiuni, a fost dat în urmărire la nivel naţional şi internaţional.
Potrivit procurorilor craioveni, executorul Drăgoi este cercetat pentru comiterea a 15 infracţiuni de înşelăciune, patru de înşelăciune în formă continuată, o infracţiune de delapidare în formă continuată, o infracţiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată, patru infracţiuni de abuz în serviciu în formă continuată, o infracţiune de abuz în serviciu, două infracţiuni de abuz de încredere şi o infracţiune de fals în declaraţii în formă continuată.
Anchetatorii susţin că, între anii 2015-2018, Mihai Drăgoi, „în calitate de executor judecătoresc, a întocmit, în cadrul unor dosare de executare, acte nelegale de executare, prin care a atestat că anumite persoane fizice au depus sume de bani, cu titlu de preţ/avans preţ, pentru cumpărarea unor imobile aflate în procedura de executare – cu menţiunea că unul şi acelaşi imobil, ce făcea obiectul executării silite, a fost înstrăinat mai multor persoane vătămate, fără însă a distribui preţul creditorilor din dosarele de executare“.

Prejudiciu de aproape două milioane de euro

Acelaşi Drăgoi mai este acuzat că, „în calitate de persoană fizică, dar folosindu-se de calitatea sa de executor judecătoresc şi fost procuror, a încheiat cu diverse persoane fizice promisiuni notariale bilaterale de vânzare-cumpărare, prin care promitea să le vândă imobile situate în Craiova, asupra cărora urma să dobândească dreptul de proprietate în baza unor alte promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare încheiate de el cu proprietarul SC ST SRL, cu menţiunea că unul şi acelaşi imobil a fost promis de inculpatul D.M. mai multor persoane, încasând totodată şi preţul acestuia de la fiecare dintre aceste persoane“, au mai precizat procurorii craioveni.
Aceştia din urmă au mai explicat că „prejudiciul total creat prin activitatea infracţională, desfăşurată de inculpatul D.M., se ridică la suma de aproximativ 8.293.171 lei (circa 1.700.000 euro), fiind prejudiciate un număr de 32 de persoane vătămate“.
Se pare că, între timp, executorul Drăgoi a „dispărut“, aşa că procurorii craioveni au cerut şi obţinut, pe 21 martie, arestarea lui în lipsă pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea Curţii de Apel Craiova a fost contestată la Înalta Curte, instanţă care a dat o hotărâre definitivă pe 2 aprilie.
„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Drăgoi Mihai împotriva încheierii nr. 2 din data de 21 martie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori, în dosarul nr. 1721/54/2018/a1“, se arată în hotărârea instanţei.

Urmărit naţional şi internaţional

Întrebaţi dacă au dat de urma executorului Drăgoi, poliţiştii doljeni au explicat că bărbatul este dat în urmărire. „În baza mandatului de arestare în lipsă emis de Curtea de Apel Craiova, persoana în cauză a fost pusă în urmărire la nivel naţional şi internaţional. Se desfăşoară activităţi în vederea depistării persoanei căutate“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS