(Galerie Foto) Primul simpozion de ozonoterapie organizat la Craiova 

Peste 50 de medici din toată ţara au fost prezenţi sâmbătă, la primul simpozion de ozonoterapie din Craiova. La eveniment a participat și doctorul Ștefan Tiron, care, cu ocazia celui de-al șaselea Congres Mondial de Ozonoterapie, desfășurat în China, a fost ales președinte mondial.

Obiectivul acestui simpozion a fost acela de a scote în evidență beneficiile ozonului pentru organismul uman. „Astăzi este un eveniment important pentru Craiova, și anume este primul simpozion de ozonoterapie organizat aici. Un simpozion mare, unde sunt prezenți peste 50 de medici de diverse specialități. 30 de medici veniți din țară, practicanți ai terapiei cu ozon, și 20 de medici invitați, care vor eventual să practice sau să vadă și să ne împărtășească din cazuistica pe care noi o rezolvăm cu ajutorul acestei terapii. Este un eveniment organizat de mine și de Centrul Medical Mogoș Med din Craiva, care este prima clinică privată cu spitalizare continuă, și susținut de Asociația Națională de oxigen-ozono-terapie, al cărei președinte este doctorul Tiron Ștefan. Din noiembrie anul trecut, România a reușit performanța ca la congresul mondial de ozonoterapie din China să se voteze, în unanimitate, să preia conducerea asociației mondiale, deci astfel domnul doctor Tiron a devenit automat președintele Asociației Mondiale de Ozonoterapie. La anul, în 2020, în toamnă, vom fi obligați să organizăm un congres mondial cu participare internațională. Sperăm să vină cât mai mulți pacienți, asistenți, medici, cu care să putem să colaborăm și eventual în protocoalele terapeutice, oncologice, chirurgicale, ortopedice să putem să introducem și să alăturăm ozonoterapia, deoarece rezultatele sunt cu adevărat remarcabile. Mulțumesc mass-media pentru susținere și pentru că tot timpul v-am simțit aproape și, timp de 11 ani, de când am adus în Oltenia ozonoterapia, am reușit prin intermediul dumneavoastră să ajung la craioveni, la olteni și să afle de terapiile noi pe care le-am adus“, a declarat dr. Gabriel Mogoș.

Ce este ozonoterapia și cum acționează aceasta în corp

Efectele biologice ale oxigen-ozono-terapiei sunt variate. Ea intervine în ameliorarea stării generale înaintea unei intervenţii chirurgicale sau, în mod special, în reabilitarea pacienţilor după o boală gravă sau după o intervenţie chirurgicală. Această metodă ajută ca medicaţia să-şi facă mai bine efectul. „În primul rând, ozonul este creat în niște celule ale corpului, deci este o substanță naturală și foarte folositoare. Ozonul se mai produce în natură atunci când există fulgere, trăsnete. Descărcarea electrică în mediul de oxigen creează ozonul. Mirosul pe care îl simțiți, de fân cosit, la sfârșitul furtunii, este mirosul ozonului. S-a observat ca acest ozon are efecte foarte bune asupra corpului, asupra durerilor. Mie îmi vin pacienți cu dureri înfiorătoare de spate, aduși de familie, și în câteva ore pleacă acasă pe picioarele lor, se simt foarte bine. Deci tot ce înseamnă durere merge foarte bine cu ozon, dar mai merg și patologii, cum ar fi hepatita cronică. Merge forte bine pe diabet și pe niște maladii care nu au alte rezolvări, de exemplu, nevralgia de trigemen“, a spus doctorul Ștefan Tiron, președinte fondator al Societății Române de Ozonoterapie și președintele Forului Mondial de Ozonoterapie.

Care sunt procedurile medicale


Amestecul de oxigen şi ozon se administrează prin mai multe metode. Gazele pot fi amestecate cu o cantitate de sânge de la pacient, care apoi este administrată intravenos pacientului sau injectată sub piele ori direct în muşchiul inflamat cu ajutorul unei seringi. Există, de asemenea, uleiuri şi creme pe bază de oxigen şi ozon, apă ozonată, care se administrează pe cale orală, şi băi cu ozon. Uleiurile şi cremele sunt recomandate pentru tratament anticelulitic sau pentru îngrijirea pielii, ajută la reducerea ridurilor şi înlăturarea acneei. „Ozonul se face foarte simplu sub formă de microinfiltrații cu ace foarte fine, nu e dureros, se poate face mai adânc cu infiltrații intramusculare, chiar și intraarticulare, dar se poate face și pe cale generală. Se scoate sânge într-un borcănel, se bagă ozon, iar sângele este trimis iar în organism, se numește autohemotransfuzie. Este un lucru foarte simplu și ușor. Se mai poate face insuflație rectală, care merge foarte bine, fără durere și cu rezultate extraordinare. Este singurul procedeu pe care îl facem la sportivii de performanță pentru că ei nu au voie să facă manipulări sangvine. Am adus acum în țară și o saună. Pacientul intră și există acolo niște tratamente care fac foarte bine și pielii. Sunt și creme cu ozon“, a continuat doctorul.

Ozonoterapia, fară riscuri și efecte secundare

Ozonoterapia nu are efecte adverse, dacă este practicată conform standardelor Societății Internaționale de Ozonoterapie! Acest lucru, care diferențiază terapia cu ozon de alte metode terapeutice, se datorează faptului că mecanismele de acțiune ale ozonului potențează funcționarea normală a organismului, atunci când acesta este afectat de boală și nu se bazează pe crearea unor reacții care să înlocuiască un mecanism natural cu unul artificial.

Reacțiile secundare ale ozonoterapiei se încadrează, majoritatea lor, în categoria celor favorabile: creşterea stării generale de bine, ameliorarea circulației și funcționării hepatice. Astfel, chiar dacă scopul unei terapii este destinat tratării unei afecțiuni, de exemplu diabetul, se vor observa ameliorari și în alte teritorii. Adică, pe lângă scăderea glicemiei și îmbunătățirea circulației la nivelul membrelor, s-a observat ca efectul antiinflamator determină scăderea semnificativă a durerilor la nivelul articulațiilor mari (șold, genunchi) la pacienții care au asociate și patologii articulare (coxartroza, gonartroza). „Ozonul nu are practic efecte adverse, numărul de incidente și accidente la ozonoterapie este de 0,00005, adică mai puțin ca la aspirină, deci nu sunt probleme“, a încheiat doctorul Ștefan Tiron.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 26 martie 2019

Actualitate

» Subvenţii acordate angajatorilor care încadrează în muncă șomeri
» Recomandări pentru prevenirea accidentelorr în care sunt implicaţi biciclişti
» PE face piața europeană a energiei electrice mai curată și pe înțelesul consumatorilor
» Astăzi este Ziua Internaţională a Luptei împotriva Epilepsiei
» 3 oferte pentru prima fază a proiectului Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti
» Sanador i-a suspendat pe cei şase medici din cauza cărora un copil de 2 ani a murit
» Deputații cer o gardă financiară europeană și o unitate de informații financiare
» Augustin Lazăr şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de procuror general al României
» AFM a prelungit sesiunea de înscriere pentru instalatorii de sisteme fotovoltaice
» Dosarul de corupție al lui Darius Vâlcov rămâne la Tribunalul Gorj / Cererea de declinare a competenței, respinsă
» Parlamentul European: Noi reguli privind drepturile de autor în mediul digital
» RCS-RDS modifică grila de programe și renunță la opt posturi de știri regionale
» Inundaţii catastrofale în Iran. Mulţi dintre cei înghiţiţi de ape încercau să filmeze cu telefonul şuvoaiele
» Mihai Tudose, dus de urgență la spital. Fostul premier a făcut infarct
» Discuțiile cu ONG-urile s-au încheiat: Iohannis e dispus sa facă referendum

Interviu

» Marian-Jean Marinescu: „Neconstruirea spitalului regional la Craiova este o crimă!“

Publireportaj

» Consultaţii şi ecografii gratuite, la Cardio Help
» Societatea GUSOR FOREST SRL anunţă finalizarea proiectului “INVESTIM PENTRU VIITOR”
» Societatea City Group arată că este târâtă în scandal mediatic pentru că nu a cedat șantajului

Local

» Un angajat la stat a „închiriat“ băncile orașului pentru petrecerea copilului

Dolj

» Porneşti sau nu mașina, poți face închisoare că ai condus băut
» Primarii din Dolj, puşi la grea încercare de gunoiul din judeţ
» Întreruperi energie electrică de mâine
» UPDATE Fostul soț al Nataliei Vasiliev s-a spânzurat. Prima reacţie a creatoarei de modă
» Tinerii craioveni au învăţat despre dezinformarea rusească de la specialistul în acest domeniu al Radio Europa Liberă
» Mircea Liviu Goga vine la “Adunarea Poeților Craioveni”

Gorj

» Minerii din CEO ar putea ieşi mai devreme la pensie
» Au venit din toată lumea să vadă operele lui Brâncuşi
» Primăria Motru taie investiţiile pentru a asigura cheltuielile de funcţionare
» Angajaţi ai primăriei, amnistiaţi de datorii de către CL
» Gorj: Ministrul Sănătății, așteptat miercuri la Târgu Jiu
» Motociclist rănit la Târgu Jiu
» Gorj: Primele amenzi aplicate de Corpul de Control la Spitalul Judeţean de Urgenţă
» Două expoziții într-o zi, realizate de artiştii plastici gorjeni

Olt

» Slatina: Minor accidentat pe trecerea de pietoni

Vâlcea

» Mircia Gutău: ”Zonele negre” din Râmnicu Vâlcea vor fi eliminate
» Vâlcea: Tânăr surprins deţinând substanţe interzise asupra lui de către jandarmii vâlceni

Sport

» Fotbal / România – Insulele Feroe 4-1. În sfârșit, ne mai bucurăm și noi
» Voleibaliştii de la SCM „U“ Craiova s-au impus în fieful liderului (update)
» Etapă benefică doar pentru „elitele“ Ştiinţei
» Gabi Tamaș, prins beat la volan circulând cu peste 200km/h în Israel
» Fotbal / Vali Mihăilă a dat „recital“ cu Azerbaijan U19. România U19 nu merge la Euro!

Sanatate

» Caravane mobile trimise în țară pentru depistarea TBC
» Remedii pentru pietrele de la rinichi și fiere
» Roșiile, sursă excelentă de vitamine

Educatie

» Patru elevi din Dolj, premiaţi la Olimpiada Naţională de Chimie
» Studenţi craioveni vor reprezenta România la competiţia Huawei din China
» Şcolile de top după simularea evaluării naţionale

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top