26 C
Craiova
duminică, 5 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Primarul din Podari, condus pe ultimul drum

Primarul din Podari, condus pe ultimul drum

Ieri a fost o zi tristă pentru locuitorii comunei Podari, şi nu numai. Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe primarul Constantin Gheorghiţă. La slujba religioasă au participat atât familia, prietenii, cât şi nume politice importante, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, vicepreşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, şi mai mulţi primari din Dolj, care au adus ca ultim omagiu coroane de flori.

Oamenii nu s-au ascuns, în case, de frigul năprasnic. Şi-au luat paltoane şi broboade groase, au ieșit pe străzi şi în faţa porţilor pentru a-şi lua rămas bun de la cel care le-a fost primar mai bine de 20 de ani. „Era un om de treabă. Blând la vorbă, nu te respingea deloc. Te duceai tu la el, vorbeai o vorbă şi se ţinea de ea. Om ca ăsta nu mai găsim noi!“, sunt vorbele unei bătrâne care îşi ştergea lacrimile.
„Dacă acum nu candidează fiul lui, eu nu mai votez cu nimeni. El a făcut tot aci, l-am votat mereu. Acum pe cine să aleg? Nimeni nu mai face treabă ca el. Era un om cu suflet bun“, continuă o altă bătrână, care cu greu îşi stăpâneşte lacrimile.
Când covorul roşu s-a întins de la intrarea în biserică până la poartă, mulţimea de oameni s-a apropiat din ce în ce mai mult. Cei mai bătrâni s-au sprijinit de fiarele gardului, cu ochii aţintiţi către uşa bisericii, iar cei mai mici s-au lipit de părinţii lor. Un copil a aşternut petale de flori pe ultimul drum al lui Constantin Gheorghiţă. „Păcat că nu se poate bucura şi el de toate astea, era iubit tare“, a spus un bătrân, care şi-a şters apoi lacrimile cu o batistă.
Cortegiul funerar şi-a continuat drumul către primărie, unde a fost amplasată o scenă mare, îmbrăcată în coroane de flori. Aici a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit, în aplauzele sutelor de oameni care inundaseră curtea primăriei. Apoi cortegiul funerar s-a îndreptat către cimitirul plin de coroane de flori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Gorj: Încă 3 medii de 10 la Bacalaureat

Încă trei medii de 10 au fost obținute în județul Gorj, în urma soluționării contestațiilor depuse de candidați.

Serie A | Lazio s-a depărtat de titlul de...

Lazio Roma a fost învinsă categoric de AC Milan, scor 3-0, sâmbătă, pe teren propriu, în etapa a 30-a din Serie A....

S-a redeschis Sagrada Familia

Catedrala Sagrada Famili a fost redeschisă, într-o primă fază pentru cadrele medicale care au fost în prima linie a luptei cu coronavirusul,...

Bayern Munchen este de neoprit! A câştigat a 20-a...

Bayern Munchen a bifat eventul în acest an. Gruparea bavareză şi-a trecut în palmares a 20-a sa Cupă a Germaniei, după ce...

Ploi torenţiale şi vijelii în cea mai mare parte...

Meteorologii au emis o avertizare de ploi torenţiale şi vijelii valabilă în cea mai mare parte a ţării până marţi dimineaţa, dar...

A murit cardiologul gorjean Vasile Brânzan

A murit medicul gorjean cardiolog Vasile Brânzan. Acesta avea 85 de ani și a lucrat zeci de ani...