10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean condamnat în SUA pentru „tras“ cu cardul

Craiovean condamnat în SUA pentru „tras“ cu cardul

Anchetatorii americani i-au acuzat pe cei doi români de fraudă bancară şi furt de identitate

O instanţă din Virginia (SUA) a condamnat la 65 de luni de închisoare un craiovean de 44 de ani, acuzat că, împreună cu alt bărbat, a montat dispozitive de copiere a datelor cardurilor de credit pe bancomate din Virginia, Virginia de Vest și Florida.

Potrivit presei din SUA, craioveanul Viorel Năboiu, de 44 de ani, şi Florin Bersanu, de 32 de ani, au fost arestaţi în mai, anul trecut, în localitatea Okaloosa, statul Florida. Când au fost arestați, cei doi se aflau într-o Toyota Corolla, cu numere de înmatriculare ale statului Georgia. Ulterior, anchetatorii au făcut percheziții în camera de hotel în care se cazaseră cei doi români, unde au găsit probe care au arătat că cei doi se ocupau cu montarea de aparatură de tip skimming pe bancomate.
Ulterior, în iunie 2018, Departamentul de Justiţie al SUA a anunţat că cei doi români au fost puşi sub acuzare pentru fraudă bancară şi furt de identitate.
Anchetatorii din SUA au reţinut că cei doi inculpaţi au montat aparatură pentru copierea datelor cardurilor de credit pe bancomate ale unor bănci din Virginia, Virginia de Vest și Florida. Ulterior, cu datele obţinute, cei doi au clonat cardurile şi au retras diverse sume de bani din conturile a aproximativ 1.300 de păgubiţi. „Viorel Năboiu, alias «Luigi Latorza», din Craiova, a conspirat cu alte persoane, inclusiv coinculpatul Florin Bersanu, să fure bani din bănci printr-o operațiune de skimming“, a transmis Departamentul de Justiţie al SUA.

Fac puşcărie în SUA pentru „tras“ cu cardul

Ulterior, Departamentul de Justiţie al SUA a anunţat că, la jumătatea lunii ianuarie, anul acesta, Năboiu a fost condamnat la 65 de luni de închisoare pentru faptele comise. Partenerul său, Florin Bersanu, a fost condamnat în decembrie, de aceeaşi instaţă. Aceasta din urmă a primit o pedeapsă ceva mai mică, de 57 de luni de închisoare.
Cei doi bărbaţi au fost acuzaţi că au furat cel puțin 42.756 de dolari din conturile cetăţenilor americani. Potrivit anchetatorilor, conturile erau înregistrate la BB & T Bank și Henrico Federal Credit Union (Virginia), United Bank (West Virginia), Pen Air Federal Credit Union și Eglin Federal Credit Union, ambele din Florida.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS