Acasă Local Gorj Primele căsătorii din acest an au avut loc la Poarta Sărutului

Primele căsătorii din acest an au avut loc la Poarta Sărutului

-

Primele căsătorii din acest an la Târgu Jiu au avut loc la Poarta Sărutului. Opt cupluri din ţară şi-au unit destinele pe 1 ianuarie la Poarta Sărutului, în Parcul Central. În primele minute ale noului an, tinerii au spus DA lângă opera unde de ani de zile edilii oficiază de Anul Nou cununii civile. Poarta Sărutului este considerată un adevărat talisman de către tinerii care vor să păşească împreună în viaţă lângă sculptura realizată de Constantin Brâncuşi. Tinerii pe care iubirea i-a adus la Poarta Sărutului au venit din Bucureşti, Timiş, Dolj, Argeş şi Gorj. Doi dintre tineri s-au cunoscut doar cu trei luni în urmă şi s-au decis să vină la Târgu Jiu să se căsătorească. Din partea primăriei, tinerii proaspăt căsătoriţi au primit flori, şampanie şi tort. Cuplurile au achitat o taxă de 500 de lei. Cununiile de Revelion la Poarta Sărutului au o tradiţie de 17 ani. Până acum, peste 300 de cupluri şi-au unit destinele acolo.

Sub asediul petardelor

Nu doar tinerii care s-au căsătorit au petrecut începutul de an în stradă. Peste 2.000 de persoane au participat la miezul nopţii la focul de artificii şi la concertul Eneli. Din păcate, au existat sute de persoane care au venit în centrul oraşului cu petarde. Alţii le-au aruncat de la balcoane în capul trecătorilor. Acţiunile poliţiei parcă nu au avut efect înainte de sărbători. Cu toate acestea, au fost confiscate peste 300.000 de petarde. Au existat însă destule persoane care au reuşit să vândă articolele pirotehnice interzise de lege. Cert este că petardele, unele de mare putere, au şi cumpărători care nu ezită să le folosească, deşi îi pun în pericol pe cei de lângă ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

Poliştii au instituit măsuri asigurătorii de peste 3.400.000 de lei

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 15 percheziții. Oamenii legii au instituit măsuri...