10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVot de 30 de secunde şi 55.800 de lei plătiţi din bugetul local. Vezi pentru ce a dat Primăria Craiova aceşti bani

Vot de 30 de secunde şi 55.800 de lei plătiţi din bugetul local. Vezi pentru ce a dat Primăria Craiova aceşti bani

Şedinţa de ieri a Consiliului Local Craiova a avut doar un punct pe ordinea de zi şi a durat mai puţin de un minut (Foto: Marian Apipie)

Consiliul Local (CL) Craiova s-a întrunit ieri, într-o şedinţă de îndată, pentru a vota un proiect de hotărâre prin care să permită Direcţiei de Asistență Socială să depună şi să implementeze proiectul „Îmbătrânirea activă, o şansă pentru o viaţă demnă“, finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020. Totodată, consilierii locali au aprobat şi asigurarea din bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Craiova a sumei de 55.800 de lei, contribuția proprie a Direcţiei, care reprezintă 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului european. Şedinţa a durat mai puţin de un minut şi a avut loc chiar în ultima zi în care proiectul mai putea fi depus pentru a obţine finanţare în cadrul programului respectiv.
Potrivit raportului întocmit de Direcţia de Asistență Socială, obiectivul proiectului îl reprezintă înființarea unui centru de zi care să răspundă nevoilor a 170 de persoane vârstnice din municipiul Craiova. „Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și reducerea numărului de persoane vârstnice vulnerabile, prin înfiinţarea de servicii sociale integrate pentru 170 de persoane vârstnice aflate în situații de dependență și/sau în risc de excluziune socială, precum și pentru formarea și specializarea a 20 de persoane din categoria – personal al autorităților/agențiilor publice/private; personal al organizațiilor societății civile și ONG-uri, care furnizează servicii sociale și de ocupare a persoanelor vârstnice vulnerabile, în perioada 2019 – 2020“, se mai specifică în raport. Obiectivul acestui centru de zi, denumit „Clubul Seniorilor“, este de a pune în mod gratuit la dispoziţia persoanelor vârstnice din Craiova o „locaţie special amenajată pentru socializare şi relaţionare, precum şi pentru a desfăşura activităţi accesibile acestei categorii de persoane“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS