17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinor judecat pentru lovirea unui polițist

Minor judecat pentru lovirea unui polițist

Procurorii doljeni spun că minorul de 16 ani a condus fără permis și a lovit cu mașina un polițist care încerca să-l oprească (Foto: arhiva GdS)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus trimiterea în judecată a unui minor de 16 ani, acuzat că a lovit cu mașina un polițist care încerca să-l tragă pe dreapta. La sfârșitul anului trecut, același minor a fost condamnat într-un dosar în care a fost acuzat de conducere fără permis.

Incidentul în care a fost rănit agentul de poliție a avut loc în noaptea de 13 spre 14 martie 2017, în jurul orei 1.00. Procurorii doljeni au reținut că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în municipiul Craiova, doi agenți de la Secția 6 au fost solicitaţi să acorde sprijin unui alt echipaj de poliţie care urmărea un autovehicul ce nu oprise la semnal. „În timp ce se aflau pe strada Dorobanţilor, cu autospeciala din dotarea poliţiei, având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, din sens opus au observat venind autoturismul marca Opel, condus de către inculpatul G. Antonio Sorin. În această împrejurare, agentul de poliţie Gheorghe Mădălina, care se afla pe bancheta din spate a autospecialei, în partea stângă, a deschis portiera, a coborât din autoturism şi a făcut semnal de oprire autoturismului marca Opel, condus de către inculpat. Conducătorul autovehiculului a ignorat semnalul regulamentar de oprire şi a accelerat lovind autoturismul de poliţie la nivelul portierei din partea stângă spate, care era întredeschisă şi în spatele căreia se refugiase agentul de poliţie Gheorghe Mădălina, pentru a se feri. Ca urmare a impactului, persoana vătămată Gheorghe Mădălina a fost prinsă între portieră şi pragul autoturismului, lovindu-se cu capul de geamul portierei, care s-a spart“, au precizat anchetatorii. Șoferul fugar a fost prins de celălalt echipaj de poliție, iar oamenii legii au stabilit că este vorba de Antonio Sorin G., de 16 ani, din Craiova, care era însoțit de alți trei minori.

Judecat pentru ultraj, condamnat pentru conducere fără permis

Minorul a fost trimis în judecată la începutul lunii august, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de ultraj. „Ţinând seama de mijlocul folosit, respectiv un autoturism, aflat în deplasare, este de presupus că inculpatul a acceptat inclusiv producerea unor leziuni letale persoanei vătămate. În acest context, fapta constând în lovirea persoanei vătămate cu autoturismul aflat în deplasare întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de omor (…). În cazul de faţă, fapta de tentativă de omor intră în conţinutul laturii obiective a infracţiunii de ultraj, întrucât a fost comisă împotriva unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu“, au mai precizat procurorii doljeni. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, urmând să intre în procedură de cameră preliminară. Agentul lovit de minor este parte vătămată în acest dosar. În septembrie, anul trecut, minorul de 16 ani a fost condamnat pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis. Astfel, magistrații de la Judecătoria Craiova au dispus ca inculpatul minor să fie supravegheat pe o durată de trei luni. „Supravegherea şi îndrumarea minorului în executarea măsurii educative a supravegherii se va realiza de către tatăl minorului“, se arată în hotărârea instanței.

Încă un minor judecat pentru ultraj

În cursul lunii februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus trimiterea în judecată a unui elev de 16 ani, acuzat că a lovit cu mașina un polițist care încerca să-l oprească. Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 21 ianuarie, minorul Cristi P., de 16 ani, elev la un liceu din municipiul Craiova, a luat din casă cheile mașinii tatălui său, un Opel înmatriculat în Bulgaria, după care a plecat spre domiciliul unui prieten. În urma anchetei, procurorii doljeni au stabilit că minorul a luat mașina fără știrea tatălui său. Pe drum, mai exact pe strada Bucura, Cristi P. a întâlnit un echipaj de poliție din cadrul Secției 2, care i-a făcut semn să tragă pe dreapta, însă nu a oprit.
Procurorii doljeni au mai reținut că, atunci când a încercat să blocheze în trafic mașina condusă de minorul de 16 ani, unul dintre polițiști a fost lovit de acesta. „Ajungând pe strada Nanterre din Craiova, agenţii au poziţionat autospeciala pe mijlocul părţii carosabile pentru a bloca deplasarea autoturismului Opel, condus de inculpat, care era urmărit de celelalte două echipaje, iar un agent a coborât şi i-a făcut semnal de oprire conducătorului auto. În momentul în care s-a apropiat de echipajul de poliţie, deşi a observat semnalul făcut de agent, inculpatul a accelerat şi l-a lovit cu autoturismul pe agent, care a fost proiectat ulterior pe capota autoturismului de serviciu“, au precizat procurorii doljeni. În final, mașina condusă de minor a fost blocată într-o parcare de pe strada Spaniei. Acest dosar a fost înregistrat tot pe rolul Tribunalului Dolj, în prezent fiind în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS