Ce străzi se modernizează cu prioritate în Craiova

Pe strada Carpenului este introdusă canalizarea doar pe tronsonul unde se află locuințele cu numere impare. Până la asfaltare ar trebui să se introducă sistem de canalizare și pe cealaltă parte a străzii (FOTO: cititor GdS)
Autori


Primăria Craiova a desemnat firmele care se vor ocupa de modernizarea stăzilor din oraș în următorii patru ani, în baza acordului cadru în valoare de circa 20 de milioane de euro scos la licitație încă din vara anului trecut. După excluderea din competiție a firmei Delta ACM și a asocierii din care făcea parte, cele trei loturi de lucrări care cuprind 87 de străzi, majoritatea de la periferia orașului, au fost atribuite firmei Construcții Erbașu SA București și asocierii Erpia SA Craiova – Romasco Concept SRL București. Informația a fost făcută publică, zilele trecute, de primarul Mihail Genoiu, care a precizat și ce străzi vor avea prioritate în acest an la modernizare.

Strada Carpenului ar fi prima arteră care va intra în modernizare în acest an (FOTO: cititor GdS)

Contractul privind reabilitarea și modernizarea străzilor și aleilor din Craiova (PT+execuție), în baza unui acord-cadru pe patru ani, estimat de primărie la valoarea de 76.159.250 lei (fără TVA), a fost adjudecat, zilele trecute, de o firmă din București, SC Construcții Erbașu SA, și de asocierea formată din Erpia SA Craiova – Romasco Concept SRL București. Anunțul de atribuire nu a fost încă publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, dar informația a fost confirmată, vinerea trecută, de primarul Craiovei, Mihail Genoiu. Cele două societăți vor lua în primire o listă cu 87 de străzi, majoritatea de la periferia orașului, care va trebui aduse de la stadiul actual de pământ și balast la stadiul de asfalt (cu trotuarele adecvate), și loturile de rigoare, așa cum le-au gândit cei din primărie: lotul I, cu o valoare estimată a lucrărilor de 39.494.708 lei (fără TVA), lotul II – 25.665.540 lei (fără TVA) și lotul III – 10.999.002 lei (fără TVA).

Pentru acest an, prima alocare bugetară a fost de 10.914.000 de lei, bani cu care se poate trece la treabă, după cum a spus chiar edilul Băniei. „Cei doi câștigători ai licitației pentru acordul cadru de modernizare a celor 87 de stăzi au fost desemnați. A fost o procedură care a durat foarte mult, sunt trei loturi de lucrări, dar important e că se știu câștigătorii licitației, se fac deja ultimele formalități și urmează să se dea ordinul de începere a lucrărilor“, a spus Mihail Genoiu. Primarul Craiovei a dezvăluit și care vor fi primele străzi care vor intra în proces de reabilitare și modernizare: Carpenului și Fermierului, cu străzile și aleile adiacente. „Arterele principale cu care vreau să începem modernizarea le-am vizualizat deja în teren. Este vorba de strada Carpenului, împreună cu adiacentele Merișorului, Mesteacănului, și de strada Fermierului, alături de toate aleile importante care rezultă din ea și care vor intra la asfaltare în tronsonul doi. Totodată, va fi casetat și canalul Carpen, pentru că vrem să transformăm această stradă în bulevard cu două benzi pe sens, de la intersecția cu Teilor până la strada Gârlești“, a mai precizat edilul.

Odată cu asfaltarea străzii Carpenului va fi casetat și canalul colector de pe mijlocul drumului, care s-a transformat de mult în groapă de gunoi (FOTO: cititor GdS)

Strada Păltiniș ar putea fi închisă pentru asfaltare


Lucrările de asfaltare ale străzilor Carpen și Fermierului nu vor putea demara însă decât după ce se va termina cu introducerea sistemului de canalizare, ambele străzi fiind încă deficitare la acest capitol. Pe strada Carpenului există canalizare doar pe tronsonul unde se află locuințele cu numere impare, în timp ce pe Fermierului mai este un tronson de câteva sute de metri fără canalizare. „Se va introduce mai întâi canalizarea, pentru a nu ne trezi că asfaltăm și după aceea spargem iar strada“, a spus Genoiu. Acesta a venit cu completări vizavi de canalul Carpen, transformat, între timp, în groapă de gunoi. „Am avut discuții cu Apele Române, cu Compania de Apă vizavi de necesitatea acestui canal Carpen, care, la ora asta, este insalubru și nu mai funcționează ca un canal de colectare, dar nici nu ne putem asuma riscul să îl astupăm. Așa că îl vom caseta cu o tubulatură ușoară, care să poată să preia canalizarea pluvială din zonă“, a explicat edilul. „După aceea, vom trece și în cartierul Veterani, unde va intra cu prioritate la asfaltare artera cea mai importantă, Geniștilor, după care vor urma și alte străzi din zonă, prinse deja în programul de modernizare“, a adăugat Mihail Genoiu.

Edilul a adus aminte și de lucrările care se derulează în Craiova pe acordul cadru de reparare a străzilor și a menționat două artere importante din oraș care vor fi asfaltate în curând: Păltiniș și Potelu. Cu mențiunea că este posibil ca strada Păltiniș să se închidă pe perioada derulării lucrărilor. „Începând cu 23 aprilie se va trece la asfaltarea străzilor Păltiniș și Potelu, care sunt pe acordul-cadru de reparații și care au un trafic intens. Încercăm să găsim o soluție cu Poliția Rutieră vizavi de închiderea străzii Păltiniș, adică să fie închisă în totalitate pe perioada cât se asfaltează. Este foarte aglomerată, cu mașini parcate pe o parte și pe alta, și ar fi dificil pentru constructor să lucreze sub trafic în zona respectivă“, a explicat Genoiu.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 19 aprilie 2018

Actualitate

» Insolvenţele au urcat cu 19% în primul trimestru, iar dizolvările cu 60,8%
» CSM declanșează consultarea magistraților privind propunerile de modificare a Codurilor penale
» CCR a admis contestațiile PNL și USR privind statutul magistraților, dar a respins sesizarea pe legea de organizare judiciară și legea CSM
» AEP: Numărul de cetăţeni cu drept de vot, la data de 31 martie 2018, era de 18,9 milioane
» În România există mai multe bancomate de bitcoin decât în China
» Sindicatele din sănătate intenţionează să declanşeze greva generală pe 18 mai
» Marea Britanie vrea să interzică, pe lângă pungile de unică folosință, și bețișoarele de urechi

Publireportaj

» Liceeni premiați la Muzeul Olteniei
» CJ Dolj investește patru milioane de euro în infrastructura rutieră din Cârcea
» Tratamente unice în Oltenia la Clinica Proctoline

Local

» Primarul din Coteana, găsit incompatibil de ANI
» Au furat bani din portiera unui autoturism
» A intrat cu maşina într-o autoutilitară la Şimian
» UPU Mehedinţi, extinsă cu fonduri europene?
» Încarcerat pentru trafic și consum de droguri pe care le vindea de la domiciliu
» Dispoziţia nr. 2176 – Primarul Municipiului Craiova
» Restricţii de circulaţie cu ocazia meciului Universitatea Craiova – FC Botoşani
» Softronic Craiova va livra încă şase locomotive suedezilor de la Green Cargo

Dolj

» Copil bătut cu pumnii de câţiva minori în Calafat
» Întreruperi energie electrică de luni
» Pericol pe drumul spre Calopăr din cauza unui pod surpat
» 21 aprilie: 21 de ani de Radio Sud
» Craiova: Un pieton a fost accidentat mortal pe strada Brestei
» Dezbatere la PNL Dolj cu sindicatele din Sistemul de Sănătate, Colegiului Medicilor şi medicilor de familie
» Craiova: Incendiu la o casă de pe strada Eliza Opran
» Ion Prioteasa: Clinica de Cardiologie din Craiova va fi inaugurată pe 27 aprilie
» Craiova: Manifestări dedicate Zilei Forțelor Terestre
» Craiova: Concurs național de monologuri și povestiri scurte în limba engleză „Speak Out”

Gorj

» O alunecare de teren afectează DN 67 în comuna Polovragi
» Gorj: 20 de persoane au fost evacuate în urma unui incendiu uzbucnit la un bloc din Târgu Cărbuneşti
» Gorj: Tânăr reținut pentru că a furat 120 de kilograme de carne
» Gorj: 1.100 de locuri de muncă oferite la Bursa generală a locurilor de muncă
» Gorj: Pregătiri pentru o nouă ediţie a Festivalului internațional de literatură „Tudor Arghezi”
» Gorj: Artişti din Republica Moldova expun la Târgu Jiu

Olt

» Program normal de lucru pe 30 aprilie și 1 Mai la APIA Olt, fermierii care nu au depus cererile fiind așteptați
» Și angajații din spitalele din Olt se pregătesc de proteste: „La spitalele din județ situația este ca peste tot în țară“

Vâlcea

» Vâlcea: Au furat bani din portiera unui autoturism

Sport

» Victorie categorică pentru elevii lui Hadar
» Coregrafie în premieră mondială la meciul de Fed Cup de la Cluj dintre România și Elveția
» Handbalistele craiovene rămân concentrate pe campionat
» Suporterii s-au „încălzit“ la „Fan-Zone“
» Alex Popescu: Vreau să revin mai puternic
» Fotbal / Alb-albaștrii au fost de neoprit cu Botoșaniul. Universitatea, ca și calificată în finala Cupei
» Handbal: Antrenorul Bogdan Burcea va continua la SCM Craiova
» Fotbal / “Fan-Zone” Universitatea Craiova are succes (live text)

Sanatate

» Alimente de evitat în alergiile de sezon
» Boli cauzate de lipsa somnului

Magazin

» Reţeta de weekend – Tort cu cremă de brânză şi zmeură
» Bancul zilei
» Horoscopul de weekend

Top