19.9 C
Craiova
sâmbătă, 15 august, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Arestați pentru cultivarea a două tone de canabis

Arestați pentru cultivarea a două tone de canabis

Aproximativ două tone de plante de canabis au fost ridicate de oamenii legii în urma acțiunii de vineri
Aproximativ două tone de plante de canabis au fost ridicate de oamenii legii în urma acțiunii de vineri

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din Mehedinți au descoperit, săptămâna trecută, în comuna Gruia, o cultură de aproape jumătate de hectar de canabis. Anchetatorii au stabilit că plantele de canabis au fost plantate de un mehedințean de 38 de ani, la cererea unui cetățean italian din Napoli.
Anchetatorii au stabilit că, în satul Poiana Gruii, comuna Gruia, „pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătrați, a fost înfiinţată o cultură de canabis, plantele fiind cultivate simetric, pe 13 rânduri, la o distanță de 50-60 de centimetri între ele. Plantele, cu o înălțime de 1,5 metri, se aflau în ultima etapă a vegetației înainte de recoltare. De asemenea, la cultura respectivă a fost identificată și o instalație de irigat, în sistem de picurare, ce asigura irigarea plantelor. Plantele de canabis identificate au fost plantate și întreținute de un suspect, în vârstă de 38 de ani, pe terenul bunicului său (la care locuieşte fără forme legale), la cererea unui cetățean italian originar din Napoli, pentru care a lucrat în perioada 2012-2016“.
Procurorii DIICOT susțin că, pentru a întreține cultura de canabis, bărbatul de 38 de ani a apelat la tatăl său, dar și la mai mulți săteni, pe care i-a plătit cu ziua. Pe perioada verii, plantaţia de canabis a fost păzită de același suspect, care montase un cort la marginea plantaţiei. În prezent, bărbatul păzea cultura de canabis din autoturismul său.
Oamenii legii au mai stabilit că, în cursul lunii iulie, bărbatul a cumpărat o casă situată la marginea satului Poiana Gruii, la circa 500 de metri de plantaţia de canabis, aici urmând să fie prelucrate plantele de canabis după recoltare. De altfel, în acest imobil, ofițerii antidrog au găsit o cantitate importantă de plante de canabis recoltate de curând și puse la uscat.

Doi suspecți arestați, unul pus sub control judiciar

Vineri dimineață, procurorii DIICOT au organizat o acţiune de prindere în flagrant a suspecţilor, care au fost duși la audieri la sediul DIICOT din Drobeta Turnu Severin. De asemenea, în urma perchezițiilor efectuate, anchetatorii au ridicat aproximativ două tone de plante de canabis, ce fuseseră plantate pe aproape jumătate de hectar de teren.
Tot vineri, după audieri, procurorul de caz a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a trei suspecți. Este vorba de Ionuț Magheru și de tatăl acestuia, Ion Magheru, dar și de cetățeanul italian Rendina Giuseppe.
Sâmbătă, după o noapte petrecută în arest, cei trei inculpați au fost duși la Tribunalul Mehedinți cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de cultivare, deţinere ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept.
Instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpaților Ionuț Magheru și Rendina Giuseppe, Ion Magheru a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. În perioada în care se află sub control judiciar, acestuia i-a fost interzis să părăsească teritoriul României, să deţină și să folosească arme, dar și să ia legătura cu ceilalţi inculpaţi, suspecţi și martori din acest dosar.
Hotărârea Tribunalului Mehedinți nu este definitivă și poate fi contestată de cei trei inculpați la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ziua Marinei, în condiții de pandemie

Spectacol altfel decât în anii trecuți cu...

ȘTIRI GdS

Acțiuni de combatere Covid în Gorj. Târgul auto se...

Târgul auto din Târgu Jiu se suspendă de duminică, având în vedere creșterea numărului de cazuri confirmate cu virusul SARS-CoV2. Trendul este...

Dolj: Biciclist mort într-un accident pe DN 55A

Un biciclist de 50 de ani din Gighera și-a pierdut viața astăzi după ce a fost lovit de un autoturism într-o intersecție...

Craiova: Începe proiectarea pentru străpungerea străzii Traian Lalescu

Primarul Mihail Genoiu a semnat, astăzi, contractul de proiectare pentru una dintre lucrările importante de infrastructură ale Craiovei: străpungerea în Calea București...

Premieră la Râmnicu Vâlcea – un sistem de bike-sharing

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a lansat, astăzi, în premieră un sistem de bike-sharing,o iniţiativă pusă în practică în urma colaborării cu compania...

Se extinde rețeaua de apă și canalizare în comunele...

Compania de Apă Oltenia S.A. a semnat, astăzi, 14.08.2020, al cincilea contract de execuție lucrări în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a...
00:00:58

VIDEO: Premierul Orban, la Craiova. Ce a spus despre...

Premierul Ludovic Orban, aflat în vizită la Avioane Craiova, a vorbit despre contractul care prevede modernizarea a 10 avioane IAR 99 de...