7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljWater Park-ul zace-n soare, salvamarii sunt la mare

Water Park-ul zace-n soare, salvamarii sunt la mare

Primarul ales al Craiovei, Mihail Genoiu, și-a intrat de ieri în rol, iar primele declarații după depunerea jurământului au fost legate de finalizarea proiectelor importante ale orașului, printre care și singurul proiect cu fonduri europene din perioada de programare 2007-2013 rămas nefinalizat: Complexul de agrement acvatic din Parcul Tineretului. Edilul a anunțat că la acest ultim obiectiv european a început recepția și că speră ca Water Park-ul să fie inaugurat „în această vară fierbinte“. Deocamdată, complexul acvatic pare să se topească sub arșița verii, în așteptarea nu doar a comisiei de recepție, ci și a salvamarilor. Pentru concursul programat pe 4 iulie, pentru cele patru posturi vacante nu și-a depus candidatura nici un salvamar.

Imediat după investirea oficială în funcția de primar al Craiovei și depunerea jurământului, care au avut loc ieri, Mihail Genoiu a trecut în revistă obiectivele pe care le are în calitate de edil al orașului pentru următorii trei ani. Genoiu a pus pe primul plan finalizarea proiectelor importante din Craiova, printre care și singurul proiect cu fonduri europene din perioada de programare 2007-2013 rămas nefinalizat: Complexul de agrement acvatic din Parcul Tineretului. Water Park-ul de 20 de milioane de euro al Băniei, care a bătut recordul în materie de amânări ale termenului de finalizare, a intrat de ieri pe mâna comisiei de recepție, cea care ar urma să verifice lucrările și să certifice buna funcționare a complexului acvatic. „Avem multe de realizat, dar trebui să ținem cont de faptul că este o perioadă de tranziție din punct de vedere al investițiilor. Proiectele europene s-au finalizat, a mai rămas doar unul la care chiar astăzi (ieri – n.r.) începe recepția, mă refer la Water Park. Ne vom ocupa însă și de proiectele care au avut la bază bani publici ai municipiului Craiova, cum este Spitalul Municipal „Filantropia“, a cărui recepție începe tot astăzi. Primul lucru pe care îl voi face în calitate de primar va fi să verific aceste recepții care au început, pentru că sunt nerăbdător să le văd odată finalizate“, a declarat Mihail Genoiu.
Primarul desemnat în urma alegerilor din 11 iunie le-a transmis apoi craiovenilor „o vară fierbinte“, mergând pe ideea că inaugurarea Water Park-ului le-ar putea oferi o alternativă bună de răcorire. „Craiovenilor le doresc o vară cât mai fierbinte! Chiar dacă este vacanță, sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le facem în această vară fierbinte și primul dintre ele este inaugurarea Water Park-ului, a cărui recepție a început“, a precizat Genoiu. Ieri la prânz, la Water Park nu se vedea prea multă mișcare. Probele la tobogane au început de câteva zile, dovadă fiind faptul că bazinele erau pline de apă, însă, deocamdată, doar în așteptarea comisiei de recepție. „Mâine (astăzi – n.r.) începe recepția“, a spus unul dintre cei câțiva muncitori aflați, ieri, în incinta complexului. La ora prânzului, Water Park-ul părea să se topească sub arșița verii, iar în tot complexul nu se putea zări nici un loc cu umbră. Zona verde era aproape uscată, în ciuda faptului că unul dintre muncitori începuse să o ude cu un furtun destinat stingerii incendiilor.

Nici un salvamar la concursul de luna viitoare

În ceea ce privește recepția, aceasta nu ar mai dura chiar 30 de zile, așa cum anunțase inițial primăria, motivând „complexitatea obiectivului și durata probelor de funcționare și de identificare a fiecărei componente“. „Recepția va dura mai puțin de 30 de zile, pentru că, între timp, s-au mai făcut ceva verificări“, a explicat primarul Mihail Genoiu. Problemele la Water Park rămân însă cele legate de lipsa chioșcurilor pentru comercializarea produselor alimentare și a unei parcări amenajate pentru clienți, locuri unde, deocamdată, doar s-a nivelat terenul, dar și lipsa salvamarilor. Pentru darea în folosință a parcului acvatic este nevoie de opt salvamari și un profesor de înot, iar până acum primăria a angajat doar patru salvamari. Restul de posturi au fost scoase din nou la concurs, însă pentru examenul programat pe 4 iulie (proba scrisă) nu s-a prezentat decât un singur candidat, pentru postul de profesor de înot, potrivit datelor de pe site-ul Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS