7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Orleşti, trimis în judecată la trei ani de la comiterea unui accident rutier

Primarul din Orleşti, trimis în judecată la trei ani de la comiterea unui accident rutier

Primarul comunei Orleşti, liberalul Constantin Cîrstina, a fost trimis în judecată la trei ani de la comiterea unui accident rutier cu victimă. Alături de el, în dosar sunt cercetataţi un angajat al primăriei, un medic de familie, precum şi poliţişti de la Poliţia Drăgăşani.
Pe 12.02.2014, edilul-şef din Orleşti, aflat în stare de ebrietate conform declarațiilor martorilor la momentul respectiv, a lovit o femeie cu maşina şi a fugit de la locul accidentului. Aşa a fost raportat iniţial la 112. Ulterior, primarul a revenit la locul accidentul, a luat victima şi a dus-o la Spitalul de Urgență din Râmnicu Vâlcea. Medicii au fost cei care au anunţat poliţia, iar primarul a declarat că nu el a fost la volan, ci şoferul său, Vasile Marian Suru, care şi-a făcut apariţia la spital după o oră, fiind adus de ginerele primarului. Şoferul a acceptat să-i fie recoltate probe biologice şi ulterior să fie cercetat de infracţiunile de vătămare corporală din culpă şi fugă de la locul accidentului. „Planul de salvare“ al primarului a fost pus la cale chiar de adjunctul Poliţiei Drăgăşani, Mihai Enea, care era prieten cu edilul, precum şi de alţi doi lucrători de la Serviciul Rutier Drăgăşani: Nicolae Georgescu-Stegariu şi Marian Sandu Dumitrescu. O mare contribuţie a avut-o şi medicul de familie Gheorghe Folea, care „a emis acte medicale care să justifice absenţa de la locul accidentului a şoferului care a luat vina asupra lui“.
Potrivit comunicatului Serviciului Judeţean Anticorupție Vâlcea, poliţiştii „şi-au încălcat cu intenție atribuţiile de serviciu referitoare la procedura cercetării accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti şi, contrar dispoziţiilor legale, nu au dispus efectuarea cercetărilor față de inculpatul Cîrstina Constantin şi au refuzat să-i recolteze acestuia probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, întocmind, totodată, în fals mai multe documente“.
Condamnat în trecut la șase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, primarul Constantin Cîrstina a fost trimis acum în judecată pentru mai multe infracţiuni, printre care: conducerea unui vehicul fără permis de conducere, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, inducerea în eroare a organelor judiciare, instigare la mărturie mincinoasă în formă continuată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS